Περίληψη:Αναλύονται τρείς συνταγές φρέσκου λουκάνικου με σκοπό τη προτυποποίηση της παραδοσιακής μεθόδου παρασκευής τους, καθώς και τη μελέτη των παραγόντων ποιότητας και διαφοροποίησης. Ταυτόχρονα ο αναγνώστης θα εξοικειωθεί με τη χημεία των υλών που χρησιμοποιήθηκαν καθώς και με τις χημικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα.
Ξεκινώντας με τη ιστορία και τη ποικιλομορφία των προϊόντων, η εργασία συνεχίζει με την ανάλυση των μεθόδων διαπίστευσης της ποιότητας τους καθώς και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν. Τα επόμενα κεφάλαια περιγράφουν με τη σειρά τους τις διαδικασίες παραγωγής, τα αποτελέσματα των μετρήσεων αλλά και την αξιολόγησή τους. Τελικά εξάγονται σαφή συμπεράσματα τα οποία επιτρέπουν τη καταγραφή βελτιώσεων που μπορούν να εφαρμοστούν στα τελικά προϊόντα.