Η εργασία παρουσιάζει το μείζον πρόβλημα και την περιθωριοποίηση που αντιμετωπίζουν οι Φοιτητές με Αναπηρίες και γενικότερα τα ΑμεΑ, από τη διαδικασία της πληροφόρησης και της ενημέρωσης.
Παρουσιάζονται οι βασικές έννοιες της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης, των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, οι τεχνολογίες και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται από τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες για να έχουν πρόσβαση στον κατάλογο της Βιβλιοθήκης. Στη συνέχεια , συγκρίνεται η ελληνική πραγματικότητα με την παγκόσμια.
Στόχος της εργασίας είναι να έρθει στην επιφάνεια ο διαφαινόμενος αποκλεισμός των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες από την Κοινωνία της Πληροφορίας και να καταδείξει την έλλειψη ενδιαφέροντος που παρατηρείται στη χώρα μας, εν αντιθέσει με άλλα κράτη.
The paper presents the major problems and marginalization faced by students with disabilities and generally by those with special needs in relation to the process of information.
It features the basic concept of the digital library for the disabled, the technologies and the equipment they use in order to have access to the library’s resources. Furthermore, there is comparison between Greek reality to the world one.
The target of this paper is to bring to the surface the perceived exclusion of disabled people from the Society of Information and to demonstrate the lack of interest that is observed on our country, in contrast to other countries.