dc.contributor.author | Λαχανά, Ελένη | el |
dc.contributor.author | Κοτρώτσιου, Ευαγγελία | el |
dc.date.accessioned | 2015-06-15T09:33:52Z | |
dc.date.available | 2015-06-15T09:33:52Z | |
dc.date.issued | 2015-06-15 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11400/16099 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | Quality assurance | |
dc.subject | Ποιότητα | |
dc.subject | Διασφάλιση ποιότητας | |
dc.subject | Έλεγχος ποιότητας | |
dc.subject | Κριτήρια ποιότητας | |
dc.subject | Quality | |
dc.subject | Quality indicators | |
dc.subject | Quality criteria | |
dc.title | Διαφοροποίηση και διασφάλιση ποιότητας σε προϊόντα και υπηρεσίες υγείας | el |
dc.title | Differentiation and safeguarding quality in products and health care services | en |
heal.type | journalArticle | |
heal.generalDescription | Τριμηνιαίο περιοδικό του Εθνικού Συνδέσμου Διπλωματούχων Νοσηλευτών Ελλάδος | el |
heal.classification | Medicine | |
heal.classification | Nursing | |
heal.classification | Ιατρική | |
heal.classification | Νοσηλευτική | |
heal.classificationURI | http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh00006614 | |
heal.classificationURI | http://skos.um.es/unescothes/C02778 | |
heal.classificationURI | **N/A**-Ιατρική | |
heal.classificationURI | **N/A**-Νοσηλευτική | |
heal.keywordURI | http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85109438 | |
heal.identifier.secondary | ISSN: 1105-6843 | |
heal.language | el | |
heal.language | en | |
heal.access | campus | |
heal.recordProvider | Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας.Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας. Τμήμα Νοσηλευτικής | el |
heal.publicationDate | 2002-07 | |
heal.bibliographicCitation | Lahana, E. and Kotrotsiou, E. (2002). Differentiation and safeguarding quality in products and health care services. "Hellenic Journal of Nursing", 41(3), Jul. - Sept. 2002. pp. 288-294. | en |
heal.abstract | Η ποιότητα ως διαχρονική προσδοκία, και σήμερα πλέον καθολικό αίτημα κυρίως στις υπηρεσίες υγείας, αποτελεί πλεονέκτημα στρατηγικής σημασίας για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων ή των υπηρεσιών και συνεπώς για την επιβίωση, την εξέλιξη και την ανάπτυξη κάθε επιχείρησης και οργανισμού, καθώς και τον πιο σύγχρονο, ευέλικτο και αποτελεσματικό τρόπο διοίκησής τους. Η έννοια της ποιότητας επηρεάζει με διαφορετικό τρόπο μια μονάδα παραγωγής προϊόντων και διαφορετικά μια μονάδα φροντίδας υγείας. Οι ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες που διαφοροποιούν τα προϊόντα από τις υπηρεσίες διαφοροποιούν και την προσέγγιση, την πιστοποίηση και την αξιολόγηση της ποιότητας αυτών. Η προσφορά, η ζήτηση, τα οφέλη και οι επιπτώσεις από την ποιότητα είναι διαφορετικά. Από τη μία, ο άνθρωπος και το αγαθό «υγεία» είναι μοναδικά, ξεχωριστά και απαιτούν ειδική μεταχείριση και τα οφέλη ή οι επιπτώσεις από την ποιότητα αφορούν άμεσα στον άνθρωπο• από την άλλη, τα προϊόντα είναι υλικά αγαθά και τα οφέλη ή οι επιπτώσεις από την καλή ή κακή ποιότητα αντίστοιχα αφορούν έμμεσα τους ανθρώπους που τα παράγουν. | el |
heal.abstract | High quality which has always been one of man’s ex¬pectations, and today a top-priority demand of health services, it constitutes an advantage of strategic impor¬tance for augmenting product or service competiti¬veness and consequently for survival, evolution and further development of every business or organization, as well as the more modem, versatile and efficient ways of managing them. The concept of quality affects a unit manufacturing products in a different way from a health and care unit. All peculiarities and special features which differentiate products from services, also differentiate approach, identification and assessment of quality in them. In general, offer, demand, benefits and conse¬quences stemming from the concept of quality are dif¬ferent. On the one hand, man and the gift of health are unique concepts and being very different from one another they deserve special handling. On the other hand, the benefits or consequences due to quality have to do with man in a direct way, whereas, products are material goods and the benefits or consequences due to good or bad quality, respectively, have to do with the people who produce them. | en |
heal.publisher | Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος | el |
heal.publisher | Hellenic National Graduate Nurses Association | en |
heal.journalName | Νοσηλευτική | el |
heal.journalName | Hellenic Journal of Nursing | en |
heal.journalType | peer-reviewed | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: