dc.contributor.author | Ιωάννου, Ελένη | el |
dc.date.accessioned | 2014-06-01T09:52:24Z | |
dc.date.available | 2014-06-01T09:52:24Z | |
dc.date.issued | 2014-06-01 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11400/441 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.source | http://www.teiath.gr/seyp/new_midwifery/ | el |
dc.subject | Μεταβολισμός | |
dc.subject | Διατροφή | |
dc.subject | Pregnancy--Nutritional aspects | |
dc.subject | Εγκυμοσύνη - Διαιτολογικές απόψεις | |
dc.subject | Διατροφικές ανάγκες | |
dc.subject | Ο ρόλος της μαίας | |
dc.subject | Θρεπτικά συστατικά | |
dc.title | Διατροφή και κύηση | el |
heal.type | bachelorThesis | |
heal.classification | Medicine--Gynecology and obstetrics | |
heal.classification | Ιατρική | |
heal.classification | Γυναικολογία | |
heal.classification | Μαιευτική | |
heal.classificationURI | http://inkdroid.org/lcco/RG1-991 | |
heal.classificationURI | **N/A**-Ιατρική | |
heal.classificationURI | **N/A**-Γυναικολογία | |
heal.classificationURI | **N/A**-Μαιευτική | |
heal.keywordURI | http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85106279 | |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | Τ.Ε.Ι Αθήνας, Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, Τμήμα Μαιευτικής | el |
heal.publicationDate | 2008 | |
heal.bibliographicCitation | Ιωάννου, Ελένη (2008), "Διατροφή και κύηση", Τ.Ε.Ι Αθήνας, Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, Τμήμα Μαιευτικής | el |
heal.tableOfContents | Εισαγωγή 7 1. ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ - ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ - ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ 1.1. Πόσο σημαντική είναι η σωστή διατροφή στην περίοδο της κύησης και πόσες θερμίδες χρειάζεται η έγκυος 10 1.2. Αλλαγές στον μεταβολισμό της εγκύου και η σπουδαιότητα των θρεπτικών ουσιών κατά τη διάρκεια της κύησης 10 1.2.1. Μεταβολές του σωματικού βάρους και του μεταβολισμού 10 1.2.2. Το φυλλικό οξύ, η βιταμίνη B12, η βιταμίνη B6 12 1.2.3. Μεταβολισμός του νερού 12 1.2.4. Μεταβολισμός του σιδήρου 12 1.2.5. Μεταβολισμός των υδατανθράκων 13 1.3. Θρεπτικά συστατικά 14 1.3.1. Πρωτεΐνες 14 1.3.2. Υδατάνθρακες 15 1.3.3. Λίπη 15 1.3.4. Βιταμίνες 16 1.3.5. Φυλλικό οξύ 21 1.3.6. Νερό 22 1.3.7. Κάλιο 23 1.3.8. Ψευδάργυρος - Φωσφόρος 23 1.3.9. Μαγνήσιο 23 1.3.10. Ιώδιο 24 1.3.11. Σίδηρο 24 1.3.12. Ασβέστιο 25 1.3.13. Αλάτι (Τι ωφελεί και τι βλάπτει) 25 2. O ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΟΥΣΙΕΣ - ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ - ΕΜΒΡΥΟ 2.1. Ουσίες που πρέπει ν’ αποφεύγονται 27 2.1.1. Καπνός - Νικοτίνη 27 2.1.2. Αλκοόλ – Οινοπνευματώδη 27 2.1.3. Καφεΐνη 28 2.1.4. Φάρμακα 29 2.1.5. Εθιστικές ουσίες 29 2.2. Τροφές που πρέπει να προτιμώνται και ν’ αποφεύγονται 29 2.3. Τι πρέπει να προσέχει μία έγκυος χορτοφάγος 30 2.4. Πόσο βάρος μπορεί να πάρει η έγκυος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης 31 2.4.1. Θα πρέπει η έγκυος να τρώει για δύο; 31 2.5. Διατροφικοί κίνδυνοι 32 2.5.1. Συνετές αγορές 33 2.5.2. Αναγκαία επιλογή βιολογικών προϊόντων 33 2.5.3. Καλές συνθήκες υγιεινής των τροφίμων 34 2.6. Αποφεύγοντας τις λοιμώξεις 34 2.6.1. Λιστερίωση 35 2.6.2. Σαλμονέλωση 35 2.7. Οι ανάγκες και τα προβλήματα στην εγκυμοσύνη στο πρώτο, δεύτερο και τρίτο τρίμηνο 35 2.7.1. Η διατροφή κατά τρίμηνο 35 2.8. Ενοχλήματα της εγκυμοσύνης – αντιμετώπιση με σωστή διατροφή 42 2.8.1. Πρωινή ναυτία και εμετός 42 2.8.2. Καούρα 43 2.8.3. Δυσκοιλιότητα 43 2.8.4. Προβλήματα με τα δόντια 44 2.8.5. Κράμπες 44 3. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΗΣΗ 3.1. Παθολογικές εγκυμοσύνες και ο ρόλος της διατροφής 46 3.1.1. Παχυσαρκία 46 3.1.2. Σακχαρώδης διαβήτης 46 3.1.3. Αναιμία 51 3.1.4. Καρδιακά νοσήματα (υπέρταση) 52 4. ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ–ΕΚΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΗΣΗ, ΣΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΧΕΙΑ 4.1. Εγκυμοσύνη κατά την εφηβεία 54 4.2. Παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα της κύησης 55 4.3. Διαιτητικές συμβουλές στις έγκυες γυναίκες 57 4.4. Πρότυπο διατροφής σε γυναίκα με φυσιολογική και υγιή κύηση 59 4.5. Ειδικές δίαιτες 59 4.5.1. Σακχαρώδης διαβήτης 59 4.5.2. Παχύσαρκη έγκυος 61 4.5.3. Υπερτασική έγκυος 62 4.5.4. Χορτοφάγος έγκυος 63 4.5.5. Έφηβη έγκυος 64 5. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΙΑΣ 67 6. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 69 7. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ 7.1. Πίνακας περιεκτικότητας θρεπτικών και συμπληρωματικών ουσιών 100γρ. διαφόρων φρούτων και χυμών 71 7.2. Πίνακας περιεκτικότητας θρεπτικών και συμπληρωματικών ουσιών 100γρ. διαφόρων ξηρών καρπών 71 7.3. Πίνακας περιεκτικότητας θρεπτικών και συμπληρωματικών ουσιών 100γρ. διαφόρων λαχανικών 72 7.4. Πίνακας περιεκτικότητας θρεπτικών και συμπληρωματικών ουσιών 100γρ. κρέατος διαφόρων ζώων, πουλερικών και αλλαντικών 73 7.5. Πίνακας περιεκτικότητας θρεπτικών και συμπληρωματικών ουσιών 100γρ. διαφόρων τροφίμων 73 7.6. Πίνακας περιεκτικότητας θρεπτικών και συμπληρωματικών ουσιών 100γρ. κρέατος διαφόρων ψυχρόαιμων ζώων 74 7.7. Πίνακας περιεκτικότητας θρεπτικών και συμπληρωματικών ουσιών 100γρ. διαφόρων ποτών και ροφημάτων 74 | el |
heal.advisorName | Πεχλιβάνη, Φανή | el |
heal.committeeMemberName | Πεχλιβάνη, Φανή | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, Τμήμα Μαιευτικής | el |
heal.academicPublisherID | teiath | |
heal.numberOfPages | 74 | |
heal.fullTextAvailability | true | |
heal.dateCreated | 2008 |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: