Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Νερατζής, Ηλίας Θ. el
dc.date.accessioned 2015-01-24T18:23:12Z
dc.date.available 2015-01-24T18:23:12Z
dc.date.issued 2015-01-24
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/4683
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://e-jst.teiath.gr/ en
dc.subject Yeast
dc.subject Μαγιά
dc.subject Microfermentation Cassette
dc.subject Microencapsulation
dc.subject Mead
dc.subject Vinegar
dc.subject Fermentation
dc.subject Μικροεγκλεισμός
dc.subject Υδρόμελι
dc.subject Ξύδι
dc.subject Ζύμωση
dc.title The microFermentation cassette (MFC) application en
dc.title Η κασέτα μικροζύμωσης el
heal.type journalArticle
heal.secondaryTitle the continuous production of honey vinegar en
heal.secondaryTitle ένα παράδειγμα εφαρμογής της στην συνεχή παραγωγή ξυδιού από μέλι el
heal.classification Technology
heal.classification Chemical technology
heal.classification Τεχνολογία
heal.classification Χημική τεχνολογία
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85133147
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C00565
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία
heal.classificationURI **N/A**-Χημική τεχνολογία
heal.language en
heal.access free
heal.recordProvider Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών el
heal.publicationDate 2006
heal.bibliographicCitation Nerantzis, E.T. (2006). The MicroFermentation Cassette (MFC) application: the continuous production of honey vinegar. "e-Journal of Science & Technology". [Online] 1(2): 71-78. Available from: http://e-jst.teiath.gr/ en
heal.abstract The MicroFermentation Cassette system has been described . The performance of the MFCassette was evaluated in a double fermentation system. The first in order MFC was assigned for the production of an alcoholic beverage from honey and the second MFC connected to the first MFC was for the fermentation of ethanol to acetic acid. The MicroFermentation Cassette has proved to be an efficient and flexible bioreactor in the system tried. The evaluation of cost for the construction of the MicroFermentation cassette has also been presented. The system ran under different conditions of dilution rates and initial honey concentrations. The vinegar produced was evaluated for its organoleptic properties. en
heal.abstract Η περιγραφή και η συμπεριφορά της Κασέτας Μικροζύμωσης γίνεται με στόχο την παραγωγή ξυδιού από μέλι. Το σύστημα αποτελείται από δύο κασέτες συνδεδεμένες σε σειρά με τρόπο ώστε η πρώτη κασέτα να παράγει αιθανόλη από τα σάκχαρα του μελιού. Στην δεύτερη κατά σειρά κασέτα εισέρχεται το αλκοολούχο υλικό και μετατρέπεται σε ξύδι. Στην πρώτη κασέτα επιτελείται αλκοολική ζύμωση με ζυμομύκητες ενώ στην δεύτερη οξική ζύμωση με βακτήρια του οξικού οξέος, Η συμπεριφορά του συστήματος των Κασετών Μικροζύμωσης δεν παρουσίασε λειτουργικά προβλήματα και η απόδοση του ήταν ικανοποιητική. Το τελικό αποτέλεσμα του παραγομένου ξυδιού από μέλι δοκιμάστηκε οργανοληπτικά. el
heal.publisher Νερατζής, Ηλίας el
heal.publisher Σιανούδης, Ιωάννης el
heal.journalName e-Journal of Science & Technology en
heal.journalName e-Περιοδικό Επιστήμης & Τεχνολογίας el
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες