dc.contributor.author | Νερατζής, Ηλίας Θ. | el |
dc.date.accessioned | 2015-01-24T18:23:12Z | |
dc.date.available | 2015-01-24T18:23:12Z | |
dc.date.issued | 2015-01-24 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11400/4683 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.source | http://e-jst.teiath.gr/ | en |
dc.subject | Yeast | |
dc.subject | Μαγιά | |
dc.subject | Microfermentation Cassette | |
dc.subject | Microencapsulation | |
dc.subject | Mead | |
dc.subject | Vinegar | |
dc.subject | Fermentation | |
dc.subject | Μικροεγκλεισμός | |
dc.subject | Υδρόμελι | |
dc.subject | Ξύδι | |
dc.subject | Ζύμωση | |
dc.title | The microFermentation cassette (MFC) application | en |
dc.title | Η κασέτα μικροζύμωσης | el |
heal.type | journalArticle | |
heal.secondaryTitle | the continuous production of honey vinegar | en |
heal.secondaryTitle | ένα παράδειγμα εφαρμογής της στην συνεχή παραγωγή ξυδιού από μέλι | el |
heal.classification | Technology | |
heal.classification | Chemical technology | |
heal.classification | Τεχνολογία | |
heal.classification | Χημική τεχνολογία | |
heal.classificationURI | http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85133147 | |
heal.classificationURI | http://skos.um.es/unescothes/C00565 | |
heal.classificationURI | **N/A**-Τεχνολογία | |
heal.classificationURI | **N/A**-Χημική τεχνολογία | |
heal.language | en | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών | el |
heal.publicationDate | 2006 | |
heal.bibliographicCitation | Nerantzis, E.T. (2006). The MicroFermentation Cassette (MFC) application: the continuous production of honey vinegar. "e-Journal of Science & Technology". [Online] 1(2): 71-78. Available from: http://e-jst.teiath.gr/ | en |
heal.abstract | The MicroFermentation Cassette system has been described . The performance of the MFCassette was evaluated in a double fermentation system. The first in order MFC was assigned for the production of an alcoholic beverage from honey and the second MFC connected to the first MFC was for the fermentation of ethanol to acetic acid. The MicroFermentation Cassette has proved to be an efficient and flexible bioreactor in the system tried. The evaluation of cost for the construction of the MicroFermentation cassette has also been presented. The system ran under different conditions of dilution rates and initial honey concentrations. The vinegar produced was evaluated for its organoleptic properties. | en |
heal.abstract | Η περιγραφή και η συμπεριφορά της Κασέτας Μικροζύμωσης γίνεται με στόχο την παραγωγή ξυδιού από μέλι. Το σύστημα αποτελείται από δύο κασέτες συνδεδεμένες σε σειρά με τρόπο ώστε η πρώτη κασέτα να παράγει αιθανόλη από τα σάκχαρα του μελιού. Στην δεύτερη κατά σειρά κασέτα εισέρχεται το αλκοολούχο υλικό και μετατρέπεται σε ξύδι. Στην πρώτη κασέτα επιτελείται αλκοολική ζύμωση με ζυμομύκητες ενώ στην δεύτερη οξική ζύμωση με βακτήρια του οξικού οξέος, Η συμπεριφορά του συστήματος των Κασετών Μικροζύμωσης δεν παρουσίασε λειτουργικά προβλήματα και η απόδοση του ήταν ικανοποιητική. Το τελικό αποτέλεσμα του παραγομένου ξυδιού από μέλι δοκιμάστηκε οργανοληπτικά. | el |
heal.publisher | Νερατζής, Ηλίας | el |
heal.publisher | Σιανούδης, Ιωάννης | el |
heal.journalName | e-Journal of Science & Technology | en |
heal.journalName | e-Περιοδικό Επιστήμης & Τεχνολογίας | el |
heal.journalType | peer-reviewed | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: