dc.contributor.author | Τζανάκης, Εμμανουήλ | el |
dc.contributor.author | Καλογερόπουλος, Θ. | el |
dc.contributor.author | Τζήμας, Σ. | el |
dc.contributor.author | Χατζηλαζάρου, Αρχοντούλα | el |
dc.contributor.author | Κατσόγιαννος, Ευάγγελος | el |
dc.date.accessioned | 2015-01-24T19:31:02Z | |
dc.date.available | 2015-01-24T19:31:02Z | |
dc.date.issued | 2015-01-24 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11400/4689 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.source | http://e-jst.teiath.gr/ | en |
dc.subject | Antioxidant activity | |
dc.subject | Αντιοξειδωτική δράση | |
dc.subject | Phenols | |
dc.subject | Quince | |
dc.subject | Apple | |
dc.subject | Pomegranate | |
dc.subject | Bitter orange | |
dc.subject | Almond-leaved pear | |
dc.subject | Φαινόλες | |
dc.subject | Κυδώνι | |
dc.subject | Μήλο | |
dc.subject | Ρόδι | |
dc.subject | Πικρό πορτοκάλι | |
dc.subject | Αχλάδι με αμυγδαλωτά φύλλα | |
dc.title | Phenols and antioxidant activity of apple, quince, pomegranate, bitter orange and almond-leaved pear methanolic extracts | en |
dc.title | Φαινόλες και αντιοξειδωτική δραστηριότητα εκχυλισμάτων του μήλου, κυδωνιού, ροδιού, νεραντζιού και γκορτσιού | el |
heal.type | journalArticle | |
heal.classification | Technology | |
heal.classification | Chemical technology | |
heal.classification | Τεχνολογία | |
heal.classification | Χημική τεχνολογία | |
heal.classificationURI | http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85133147 | |
heal.classificationURI | http://skos.um.es/unescothes/C00565 | |
heal.classificationURI | **N/A**-Τεχνολογία | |
heal.classificationURI | **N/A**-Χημική τεχνολογία | |
heal.keywordURI | http://lod.nal.usda.gov/10489 | |
heal.language | en | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών | el |
heal.publicationDate | 2006 | |
heal.bibliographicCitation | Tzanakis, E., Kalogeropoulos, Th., Tzimas, S., Chatzilazarou, A. and Katsoyannos, E. (2006). Phenols and antioxidant activity of apple, quince, pomegranate, bitter orange and almond-leaved pear methanolic extracts. "e-Journal of Science & Technology". [Online] 1(3): 16-28. Available from: http://e-jst.teiath.gr/ | en |
heal.abstract | Fruits are valuable sources of natural phenolic antioxidants , which are known to have beneficial health promoting properties. Some rarely consumed fruits ( almondleaved pear) in the Greek province and peels processed to traditional homemade pastries (bitter orange, quince) as well as some wild types (wild pomegranate and wild pear) where investigated in relation to their phenol content and antioxidant activity potential of the methanolic extracts and compared to well known fruits (apple, pomegranate). Total phenols (TP) values of fruit flesh and peel where estimated by the Folin-Ciocalteu reagent after extraction with ethyl acetate and n-propanol in acid hydrolyzed and non hydrolyzed samples, while antioxidant activities values of methanolic extracts where estimated by the DPPH method. The obtained TP and antioxidant activity values where compared to the corresponding values of green apple, red apple and pomegranate. | en |
heal.abstract | Τα φρούτα είναι πολύτιμες πηγές φυσικών φαινολικών αντιοξειδωτικών, που είναι γνωστό ότι έχουν ωφέλιμες ιδιότητες για την υγεία. Κάποια φρούτα με σπάνια κατανάλωση (γκόρτσι) στην Ελληνική επαρχία και φλοιοί που επεξεργάζονται για παραδοσιακά γλυκίσματα (νεράντζι, κυδώνι), καθώς επίσης κάποιοι άγριοι τύποι (άγριο ρόδι και αχλάδι) ερευνήθηκαν σε σχέση με το περιεχόμενο τους σε φαινόλες και την ενδεχόμενη αντιοξειδωτική δραστηριότητα των μεθανολικών εκχυλισμάτων και συγκρίθηκαν με γνωστούς καρπούς (μήλο, ρόδι). Οι ολικές φαινολικές τιμές της σάρκας και του φλοιού του καρπού υπολογίστηκαν με αντιδραστήριο Folin- Ciocolteu μετά την εκχύλιση με αιθυλικό οξικό άλας και n- προπανόλη σε δείγματα που υποβλήθηκαν υδρόλυση με οξύ και σε μη υδρολυμένα, ενώ οι τιμές των αντιοξειδωτικών δραστηριοτήτων των μεθανολικών εκχυλισμάτων υπολογίστηκαν με τη μέθοδο DPPH. Οι αποκτηθείσες τιμές ΟΦ (ολικών φαινολών) και της αντιοξειδωτικής δραστηριότητας συγκρίθηκαν με τις αντίστοιχες τιμές του πράσινου μήλου, του κόκκινου μήλου και του ροδιού. | el |
heal.publisher | Νερατζής, Ηλίας | el |
heal.publisher | Σιανούδης, Ιωάννης | el |
heal.journalName | e-Journal of Science & Technology | en |
heal.journalName | e-Περιοδικό Επιστήμης & Τεχνολογίας | el |
heal.journalType | peer-reviewed | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: