Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Τζανάκης, Εμμανουήλ el
dc.contributor.author Καλογερόπουλος, Θ. el
dc.contributor.author Τζήμας, Σ. el
dc.contributor.author Χατζηλαζάρου, Αρχοντούλα el
dc.contributor.author Κατσόγιαννος, Ευάγγελος el
dc.date.accessioned 2015-01-24T19:31:02Z
dc.date.available 2015-01-24T19:31:02Z
dc.date.issued 2015-01-24
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/4689
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://e-jst.teiath.gr/ en
dc.subject Antioxidant activity
dc.subject Αντιοξειδωτική δράση
dc.subject Phenols
dc.subject Quince
dc.subject Apple
dc.subject Pomegranate
dc.subject Bitter orange
dc.subject Almond-leaved pear
dc.subject Φαινόλες
dc.subject Κυδώνι
dc.subject Μήλο
dc.subject Ρόδι
dc.subject Πικρό πορτοκάλι
dc.subject Αχλάδι με αμυγδαλωτά φύλλα
dc.title Phenols and antioxidant activity of apple, quince, pomegranate, bitter orange and almond-leaved pear methanolic extracts en
dc.title Φαινόλες και αντιοξειδωτική δραστηριότητα εκχυλισμάτων του μήλου, κυδωνιού, ροδιού, νεραντζιού και γκορτσιού el
heal.type journalArticle
heal.classification Technology
heal.classification Chemical technology
heal.classification Τεχνολογία
heal.classification Χημική τεχνολογία
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85133147
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C00565
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία
heal.classificationURI **N/A**-Χημική τεχνολογία
heal.keywordURI http://lod.nal.usda.gov/10489
heal.language en
heal.access free
heal.recordProvider Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών el
heal.publicationDate 2006
heal.bibliographicCitation Tzanakis, E., Kalogeropoulos, Th., Tzimas, S., Chatzilazarou, A. and Katsoyannos, E. (2006). Phenols and antioxidant activity of apple, quince, pomegranate, bitter orange and almond-leaved pear methanolic extracts. "e-Journal of Science & Technology". [Online] 1(3): 16-28. Available from: http://e-jst.teiath.gr/ en
heal.abstract Fruits are valuable sources of natural phenolic antioxidants , which are known to have beneficial health promoting properties. Some rarely consumed fruits ( almondleaved pear) in the Greek province and peels processed to traditional homemade pastries (bitter orange, quince) as well as some wild types (wild pomegranate and wild pear) where investigated in relation to their phenol content and antioxidant activity potential of the methanolic extracts and compared to well known fruits (apple, pomegranate). Total phenols (TP) values of fruit flesh and peel where estimated by the Folin-Ciocalteu reagent after extraction with ethyl acetate and n-propanol in acid hydrolyzed and non hydrolyzed samples, while antioxidant activities values of methanolic extracts where estimated by the DPPH method. The obtained TP and antioxidant activity values where compared to the corresponding values of green apple, red apple and pomegranate. en
heal.abstract Τα φρούτα είναι πολύτιμες πηγές φυσικών φαινολικών αντιοξειδωτικών, που είναι γνωστό ότι έχουν ωφέλιμες ιδιότητες για την υγεία. Κάποια φρούτα με σπάνια κατανάλωση (γκόρτσι) στην Ελληνική επαρχία και φλοιοί που επεξεργάζονται για παραδοσιακά γλυκίσματα (νεράντζι, κυδώνι), καθώς επίσης κάποιοι άγριοι τύποι (άγριο ρόδι και αχλάδι) ερευνήθηκαν σε σχέση με το περιεχόμενο τους σε φαινόλες και την ενδεχόμενη αντιοξειδωτική δραστηριότητα των μεθανολικών εκχυλισμάτων και συγκρίθηκαν με γνωστούς καρπούς (μήλο, ρόδι). Οι ολικές φαινολικές τιμές της σάρκας και του φλοιού του καρπού υπολογίστηκαν με αντιδραστήριο Folin- Ciocolteu μετά την εκχύλιση με αιθυλικό οξικό άλας και n- προπανόλη σε δείγματα που υποβλήθηκαν υδρόλυση με οξύ και σε μη υδρολυμένα, ενώ οι τιμές των αντιοξειδωτικών δραστηριοτήτων των μεθανολικών εκχυλισμάτων υπολογίστηκαν με τη μέθοδο DPPH. Οι αποκτηθείσες τιμές ΟΦ (ολικών φαινολών) και της αντιοξειδωτικής δραστηριότητας συγκρίθηκαν με τις αντίστοιχες τιμές του πράσινου μήλου, του κόκκινου μήλου και του ροδιού. el
heal.publisher Νερατζής, Ηλίας el
heal.publisher Σιανούδης, Ιωάννης el
heal.journalName e-Journal of Science & Technology en
heal.journalName e-Περιοδικό Επιστήμης & Τεχνολογίας el
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες