Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Νερατζής, Ηλίας Θ. el
dc.contributor.author Ταταρίδης, Παναγιώτης el
dc.contributor.author Σιανούδης, Ιωάννης Α. el
dc.contributor.author Ζιάννη, Χ. el
dc.contributor.author Τέγκου, Ευαγγελία el
dc.date.accessioned 2015-01-26T12:39:45Z
dc.date.available 2015-01-26T12:39:45Z
dc.date.issued 2015-01-26
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/4770
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://e-jst.teiath.gr/ en
dc.subject Sensors
dc.subject Pressure transmitters
dc.subject Αισθητήρες
dc.subject Μεταδότες πίεσης
dc.subject Online alcoholic fermentation
dc.subject Process engineering
dc.subject Mass flowmeters
dc.subject Online σύνδεση αλκοολικής ζύμωσης
dc.subject Μηχανική διαδικασία
dc.subject Μετρητές ροής μάζας
dc.title Winemaking process engineering en
heal.type journalArticle
heal.secondaryTitle on line fermentation monitoring - sensors and equipment en
heal.classification Technology
heal.classification Chemical technology
heal.classification Τεχνολογία
heal.classification Χημική τεχνολογία
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85133147
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C00565
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία
heal.classificationURI **N/A**-Χημική τεχνολογία
heal.language en
heal.access free
heal.recordProvider Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών el
heal.publicationDate 2007
heal.bibliographicCitation Nerantzis, E.T., Tataridis, P., Sianoudis, I.A., Ziani, X. and Tegou, E. (2007). Winemaking process engineering: on line fermentation monitoring - sensors and equipment. "e-Journal of Science & Technology". [Online] 2(2): 29-35. Available from: http://e-jst.teiath.gr/ en
heal.abstract Wine production is directly linked with the monitoring of its production by measuring certain critical fermentation parameters. The critical parameters for the monitoring of the wine production are the total sugars concentration, the ethanol concentration and the CO2 production. The CO2 production is linearly yeast growth associated. There are of course some other parameters which although are important to the quality of produced wine they are not measured on a daily basis. In fact a method for on line measurement of the three mentioned parameters can be helpful in many ways. It is less labour intensive as well as it helps in a more accurate and organised industrial process. The present system is using pressure transducers in combination with the CO2 measurement on line through a mass flow meter. The measurements are taken at the same time and the data are logged in a computer programme. The correlation of the on line measurements are compared to the manually measurements. The system has been tested for the production of ethanol and for the production of white wine. The present work has been based on the use of an external system used for the monitoring and measurement of the density as a result of the pressure difference from the two pressure transducers. As well as the measurement of the CO2 concentration with the use of a CO2 mass flow meter. Both set of measurements were combined in a model developed for this process. en
heal.abstract Η παραγωγή οίνου ελέγχεται με την καταγραφή και ανάλυση μερικών κρίσιμων παραμέτρων. Αυτές οι παράμετροι είναι η συγκέντρωση των ολικών σακχάρων, η συγκέντρωση της αιθανόλης, και η παραγωγή του CO2. Η παραγωγή CO2, εξαρτάται γραμμικά με την ταχύτητα ανάπτυξης των ζυμομυκήτων. Επίσης υπάρχουν και άλλοι παράμετροι οι οποίες ενώ είναι βασικές για την ποιότητα του παραγόμενου οίνου δεν μετρώνται σε καθημερινή βάση. Συμπερασματικά, μια μέθοδος που να μετράει τις παραπάνω αναφερθείσες παραμέτρους on-line είναι χρήσιμη για πολλούς λόγους. Χρειάζεται λιγότερη επέμβαση από ανθρώπινη παρακολούθηση, είναι περισσότερο ακριβής και επίσης βοηθά στην οργάνωση της διαδικασίας. Το παρόν σύστημα χρησιμοποιεί στοιχεία μέτρησης της πίεσης σε συνδυασμό με την μέτρηση του CO2, on-line. Οι μετρήσεις λαμβάνονται ταυτόχρονα και αποθηκεύονται στην περιφερειακή μνήμη ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η συσχέτιση των μετρήσεων που λαμβάνονται online συγκρίνονται με αυτές που γίνονται με το χέρι. Το σύστημα έχει δοκιμαστεί για την παραγωγή αιθανόλης και για την παραγωγή λευκού οίνου. el
heal.publisher Νερατζής, Ηλίας el
heal.publisher Σιανούδης, Ιωάννης el
heal.journalName e-Journal of Science & Technology en
heal.journalName e-Περιοδικό Επιστήμης & Τεχνολογίας el
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες