Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μέλλου, Κασιανή el
dc.contributor.author Βελονάκης, Εμμανουήλ Ν. (1955- ) el
dc.date.accessioned 2015-01-28T19:45:12Z
dc.date.issued 2015-01-28
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/4962
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://www.hjn.gr en
dc.subject Health care
dc.subject Radiation effects
dc.subject αγωγή υγείας
dc.subject ακτινοβολία
dc.subject επιδημιολογική επιτήρηση
dc.subject επίπτωση
dc.subject παράγοντας κινδύνου
dc.subject τροφιμογενές νόσημα
dc.subject epidemic supervision
dc.subject risk factors
dc.title Μέτρα πρόληψης των λοιμώξεων από το καμπυλοβακτηρίδιο el
heal.type journalArticle
heal.classification Ιατρική
heal.classification Λοίμωξη
heal.classification Medicine
heal.classification Infections
heal.classificationURI **N/A**-Ιατρική
heal.classificationURI **N/A**-Λοίμωξη
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh00006614
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh00006124
heal.keywordURI http://zbw.eu/stw/descriptor/18891-5
heal.keywordURI http://skos.um.es/unescothes/C03250
heal.dateAvailable 10000-01-01
heal.language el
heal.access forever
heal.recordProvider Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας. Τμήμα Νοσηλευτικής el
heal.publicationDate 2006-06
heal.bibliographicCitation Μέλλου, Κ. & Βελονάκης, Ε. (2006). Μέτρα πρόληψης των λοιμώξεων από το καμπυλοβακτηρίδιο. “Νοσηλευτική”.45(2) el
heal.abstract Η καμπυλοβακτηριδίωση είναι ένα τροφιμογενές νόσημα με υψηλή συχνότητα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Η πρόληψή της βασίζεται στη λήψη μέτρων σε όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας, από την παραγωγή έως και την κατανάλωση των τροφίμων. Η εφαρμογή του συστήματος HACCP, που αποδίδεται στα ελληνικά ως «ανάλυση κινδύνων και κρίσιμα σημεία ελέγχου», και η χρήση της ακτινοβολίας για τη μείωση του μικροβιακού φορτίου των τροφίμων ζωικής προέλευσης μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του αριθμού των μολυσμένων τροφίμων στην αγορά. Ακρογωνιαίος λίθος για την πρόληψη της καμπυλοβακτηριδίωσης είναι η αγωγή υγείας των καταναλωτών, καθώς και η εκπαίδευση των εργαζομένων σε χώρους εκτροφής ζώων. Η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων μέσω κατάλληλα οργανωμένων προγραμμάτων αγωγής υγείας σχετικά με τον ασφαλή χειρισμό των τροφίμων είναι αποτελεσματική για την προστασία από τα τροφιμογενή νοσήματα. Απλές πρακτικές, όπως το επιμελές πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή επιμόλυνσης των τροφίμων στο χώρο της κουζίνας, μπορούν να προφυλάξουν σε ικανοποιητικό βαθμό τους καταναλωτές. Παράλληλα, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα αποτελεσματικό σύστημα επιτήρησης για την καταγραφή των μεμονωμένων περιπτώσεων και των επιδημικών εξάρσεων της καμπυλοβακτηριδίωσης, που να επιτρέπει την άμεση λήψη μέτρων ελέγχου για την αντιμετώπισή τους. el
heal.publisher Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος el
heal.publisher Hellenic National Graduate Nurses Association en
heal.journalName Νοσηλευτική el
heal.journalName Hellenic Journal of Nursing en
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability false


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αρχεία Μέγεθος Μορφότυπο Προβολή

Δεν υπάρχουν αρχεία που σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο.

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες