dc.contributor.author | Μοίρα-Μυλωνοπούλου, Πολυξένη | el |
dc.contributor.author | Μυλωνόπουλος, Δημήτρης | el |
dc.date.accessioned | 2015-02-03T16:10:54Z | |
dc.date.available | 2015-02-03T16:10:54Z | |
dc.date.issued | 2015-02-03 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11400/5573 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.source | http://e-jst.teiath.gr/ | en |
dc.subject | Fasting | |
dc.subject | Νηστεία | |
dc.subject | Διατροφή | |
dc.subject | Nutrition | |
dc.subject | Θρησκεία | |
dc.subject | Religion | |
dc.subject | Τουρισμός και διατροφή | |
dc.subject | Tourism and nutrition | |
dc.subject | Τροφή Halal | |
dc.subject | Halal food | |
dc.subject | Τροφή Kosher | |
dc.subject | Kosher food | |
dc.title | Η διαχείριση των διατροφικών αναγκών των τουριστών από την τουριστική βιομηχανία | el |
heal.type | journalArticle | |
heal.secondaryTitle | η παράμετρος της θρησκείας | el |
heal.classification | Geography | |
heal.classification | Tourism | |
heal.classification | Γεωγραφία | |
heal.classification | Τουρισμός | |
heal.classificationURI | http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85053986 | |
heal.classificationURI | http://zbw.eu/stw/thsys/70923 | |
heal.classificationURI | **N/A**-Γεωγραφία | |
heal.classificationURI | **N/A**-Τουρισμός | |
heal.keywordURI | http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85047403 | |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.publicationDate | 2012 | |
heal.bibliographicCitation | Μοίρα-Μυλωνοπούλου, Π. και Μυλωνόπουλος, Δ. (2012). Η διαχείριση των διατροφικών αναγκών των τουριστών από την τουριστική βιομηχανία: η παράμετρος της θρησκείας. "e-Journal of Science & Technology". [Online] 7(2): 33-47. Διαθέσιμο από: http://e-jst.teiath.gr/ | el |
heal.abstract | Η θρησκεία και ο πολιτισμός θεωρούνται ως σημαντικοί καθοριστικοί παράγοντες που επηρεάζουν την κατανάλωση της τροφής. Ο επισιτιστικός τομέας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον τουρισμό και επηρεάζει άμεσα την ικανοποίηση των τουριστών. Οι επιλογές του φαγητού από τους τουρίστες καθορίζονται, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, από τη θρησκευτική παράμετρο και κατά συνέπεια το φαγητό συνιστά σημαντικό παράγοντα στη διαμόρφωση των κριτηρίων με βάση τα οποία γίνεται η επιλογή του προορισμού. Επομένως είναι αναγκαίο να δοθεί από την τουριστική βιομηχανία η απαραίτητη προσοχή σ’ αυτή τη διάσταση της σχέσης μεταξύ θρησκείας και διατροφής. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία δεν έχει απόλυτα αξιοποιηθεί η παράμετρος αυτή κατά το σχεδιασμό και την προβολή των προορισμών, ώστε να προσελκυθούν τουρίστες από χώρες που έχουν υψηλή καταναλωτική τουριστική δαπάνη και ιδιαίτερες διατροφικές απαιτήσεις σύμφωνα με τη θρησκεία τους. Στην παρούσα μελέτη, παρατίθενται οι διατροφικές ανάγκες των τουριστών ανάλογα με το θρήσκευμα, διερευνάται ο τρόπος ανταπόκρισης των διαφόρων επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα στις εξειδικευμένες διατροφικές απαιτήσεις των τουριστών με βάση το θρησκευτικό στοιχείο και διατυπώνονται προτάσεις για την ορθολογικότερη προσαρμογή των τουριστικών επιχειρήσεων των προορισμών με σκοπό την αύξηση της τουριστικής ροής. | el |
heal.publisher | Νερατζής, Ηλίας | el |
heal.publisher | Σιανούδης, Ιωάννης | el |
heal.journalName | e-Journal of Science & Technology | en |
heal.journalName | e-Περιοδικό Επιστήμης & Τεχνολογίας | el |
heal.journalType | peer-reviewed | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: