Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μοίρα-Μυλωνοπούλου, Πολυξένη el
dc.contributor.author Μυλωνόπουλος, Δημήτρης el
dc.date.accessioned 2015-02-03T16:10:54Z
dc.date.available 2015-02-03T16:10:54Z
dc.date.issued 2015-02-03
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/5573
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://e-jst.teiath.gr/ en
dc.subject Fasting
dc.subject Νηστεία
dc.subject Διατροφή
dc.subject Nutrition
dc.subject Θρησκεία
dc.subject Religion
dc.subject Τουρισμός και διατροφή
dc.subject Tourism and nutrition
dc.subject Τροφή Halal
dc.subject Halal food
dc.subject Τροφή Kosher
dc.subject Kosher food
dc.title Η διαχείριση των διατροφικών αναγκών των τουριστών από την τουριστική βιομηχανία el
heal.type journalArticle
heal.secondaryTitle η παράμετρος της θρησκείας el
heal.classification Geography
heal.classification Tourism
heal.classification Γεωγραφία
heal.classification Τουρισμός
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85053986
heal.classificationURI http://zbw.eu/stw/thsys/70923
heal.classificationURI **N/A**-Γεωγραφία
heal.classificationURI **N/A**-Τουρισμός
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85047403
heal.language el
heal.access free
heal.publicationDate 2012
heal.bibliographicCitation Μοίρα-Μυλωνοπούλου, Π. και Μυλωνόπουλος, Δ. (2012). Η διαχείριση των διατροφικών αναγκών των τουριστών από την τουριστική βιομηχανία: η παράμετρος της θρησκείας. "e-Journal of Science & Technology". [Online] 7(2): 33-47. Διαθέσιμο από: http://e-jst.teiath.gr/ el
heal.abstract Η θρησκεία και ο πολιτισμός θεωρούνται ως σημαντικοί καθοριστικοί παράγοντες που επηρεάζουν την κατανάλωση της τροφής. Ο επισιτιστικός τομέας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον τουρισμό και επηρεάζει άμεσα την ικανοποίηση των τουριστών. Οι επιλογές του φαγητού από τους τουρίστες καθορίζονται, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, από τη θρησκευτική παράμετρο και κατά συνέπεια το φαγητό συνιστά σημαντικό παράγοντα στη διαμόρφωση των κριτηρίων με βάση τα οποία γίνεται η επιλογή του προορισμού. Επομένως είναι αναγκαίο να δοθεί από την τουριστική βιομηχανία η απαραίτητη προσοχή σ’ αυτή τη διάσταση της σχέσης μεταξύ θρησκείας και διατροφής. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία δεν έχει απόλυτα αξιοποιηθεί η παράμετρος αυτή κατά το σχεδιασμό και την προβολή των προορισμών, ώστε να προσελκυθούν τουρίστες από χώρες που έχουν υψηλή καταναλωτική τουριστική δαπάνη και ιδιαίτερες διατροφικές απαιτήσεις σύμφωνα με τη θρησκεία τους. Στην παρούσα μελέτη, παρατίθενται οι διατροφικές ανάγκες των τουριστών ανάλογα με το θρήσκευμα, διερευνάται ο τρόπος ανταπόκρισης των διαφόρων επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα στις εξειδικευμένες διατροφικές απαιτήσεις των τουριστών με βάση το θρησκευτικό στοιχείο και διατυπώνονται προτάσεις για την ορθολογικότερη προσαρμογή των τουριστικών επιχειρήσεων των προορισμών με σκοπό την αύξηση της τουριστικής ροής. el
heal.publisher Νερατζής, Ηλίας el
heal.publisher Σιανούδης, Ιωάννης el
heal.journalName e-Journal of Science & Technology en
heal.journalName e-Περιοδικό Επιστήμης & Τεχνολογίας el
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες