Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Χαντζαρίδης, Πέτρος el
dc.contributor.author Παναγιωτοπούλου, Καλλιόπη el
dc.date.accessioned 2015-02-10T20:28:36Z
dc.date.issued 2015-02-10
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/5999
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://www.hjn.gr en
dc.subject Diet
dc.subject Heart--Diseases--Risk factors
dc.subject Lifestyles
dc.subject Αμερικανική καρδιολογική ένωση
dc.subject διατροφή
dc.subject καρδιοαγγειακός κίνδυνος
dc.subject πρόληψη
dc.subject τρόπος ζωής
dc.subject American Heart Association
dc.subject prevention
dc.title Διατροφικές συστάσεις από την Aμερικανική Kαρδιολογική Ένωση (2006) el
heal.type journalArticle
heal.generalDescription Γενικό άρθρο el
heal.classification Ιατρική
heal.classification Καρδιολογία
heal.classification Διαιτολογία
heal.classification Medicine
heal.classification Cardiology
heal.classification Dietetics
heal.classificationURI **N/A**-Ιατρική
heal.classificationURI **N/A**-Καρδιολογία
heal.classificationURI **N/A**-Διαιτολογία
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh00006614
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85020214
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C01040
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85037853
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh89003342
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85076848
heal.dateAvailable 10000-01-01
heal.language el
heal.access forever
heal.recordProvider Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας. Τμήμα Νοσηλευτικής el
heal.publicationDate 2008-09
heal.bibliographicCitation Χαντζαρίδης, Π. & Παναγιωτοπούλου, Κ. (2008). Διατροφικές συστάσεις από την Aμερικανική Kαρδιολογική Ένωση (2006). “Νοσηλευτική”.47(3) el
heal.abstract Το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας αναγνωρίζει σήμερα τον πρωτεύοντα ρόλο της υγιεινής διατροφής, αλλά κι ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής, στην πρόληψη των καρδιαγγειακών συμβαμάτων. Στο πλαίσιο αυτό η Αμερικανική Καρδιολογική Ένωση παρουσίασε το 2006 ένα αναθεωρημένο πακέτο διατροφικών οδηγιών και παρεμβάσεων στην καθημερινότητά μας. Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η παρουσίαση των γενικότερων κατευθύνσεων που είναι: (α) η ισορροπημένη θερμιδική πρόσληψη και φυσική δραστηριότητα για την επίτευξη ή διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους, (β) η κατανάλωση μιας δίαιτας πλούσιας σε λαχανικά και φρούτα, (γ) η επιλογή τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες, (δ) η κατανάλωση ψαριών τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, (ε) ο περιορισμός της πρόσληψης κορεσμένων λιπών σε <7% της ενέργειας, trans λιπαρών οξέων σε <1% της ενέργειας και χοληστερόλης σε <300 mg, (στ) η ελαχιστοποίηση της πρόσληψης ροφημάτων με ζάχαρη, (ζ) η επιλογή και προετοιμασία φαγητών με λίγο ή καθόλου αλάτι και (η) η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο. Εφαρμόζοντας τις οδηγίες αυτές είναι δυνατό να μειώσουμε σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. el
heal.publisher Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος el
heal.publisher Hellenic National Graduate Nurses Association en
heal.journalName Νοσηλευτική el
heal.journalName Hellenic Journal of Nursing en
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability false


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αρχεία Μέγεθος Μορφότυπο Προβολή

Δεν υπάρχουν αρχεία που σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο.

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες