dc.contributor.author | Χαντζαρίδης, Πέτρος | el |
dc.contributor.author | Παναγιωτοπούλου, Καλλιόπη | el |
dc.date.accessioned | 2015-02-10T20:28:36Z | |
dc.date.issued | 2015-02-10 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11400/5999 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.source | http://www.hjn.gr | en |
dc.subject | Diet | |
dc.subject | Heart--Diseases--Risk factors | |
dc.subject | Lifestyles | |
dc.subject | Αμερικανική καρδιολογική ένωση | |
dc.subject | διατροφή | |
dc.subject | καρδιοαγγειακός κίνδυνος | |
dc.subject | πρόληψη | |
dc.subject | τρόπος ζωής | |
dc.subject | American Heart Association | |
dc.subject | prevention | |
dc.title | Διατροφικές συστάσεις από την Aμερικανική Kαρδιολογική Ένωση (2006) | el |
heal.type | journalArticle | |
heal.generalDescription | Γενικό άρθρο | el |
heal.classification | Ιατρική | |
heal.classification | Καρδιολογία | |
heal.classification | Διαιτολογία | |
heal.classification | Medicine | |
heal.classification | Cardiology | |
heal.classification | Dietetics | |
heal.classificationURI | **N/A**-Ιατρική | |
heal.classificationURI | **N/A**-Καρδιολογία | |
heal.classificationURI | **N/A**-Διαιτολογία | |
heal.classificationURI | http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh00006614 | |
heal.classificationURI | http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85020214 | |
heal.classificationURI | http://skos.um.es/unescothes/C01040 | |
heal.keywordURI | http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85037853 | |
heal.keywordURI | http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh89003342 | |
heal.keywordURI | http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85076848 | |
heal.dateAvailable | 10000-01-01 | |
heal.language | el | |
heal.access | forever | |
heal.recordProvider | Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας. Τμήμα Νοσηλευτικής | el |
heal.publicationDate | 2008-09 | |
heal.bibliographicCitation | Χαντζαρίδης, Π. & Παναγιωτοπούλου, Κ. (2008). Διατροφικές συστάσεις από την Aμερικανική Kαρδιολογική Ένωση (2006). “Νοσηλευτική”.47(3) | el |
heal.abstract | Το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας αναγνωρίζει σήμερα τον πρωτεύοντα ρόλο της υγιεινής διατροφής, αλλά κι ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής, στην πρόληψη των καρδιαγγειακών συμβαμάτων. Στο πλαίσιο αυτό η Αμερικανική Καρδιολογική Ένωση παρουσίασε το 2006 ένα αναθεωρημένο πακέτο διατροφικών οδηγιών και παρεμβάσεων στην καθημερινότητά μας. Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η παρουσίαση των γενικότερων κατευθύνσεων που είναι: (α) η ισορροπημένη θερμιδική πρόσληψη και φυσική δραστηριότητα για την επίτευξη ή διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους, (β) η κατανάλωση μιας δίαιτας πλούσιας σε λαχανικά και φρούτα, (γ) η επιλογή τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες, (δ) η κατανάλωση ψαριών τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, (ε) ο περιορισμός της πρόσληψης κορεσμένων λιπών σε <7% της ενέργειας, trans λιπαρών οξέων σε <1% της ενέργειας και χοληστερόλης σε <300 mg, (στ) η ελαχιστοποίηση της πρόσληψης ροφημάτων με ζάχαρη, (ζ) η επιλογή και προετοιμασία φαγητών με λίγο ή καθόλου αλάτι και (η) η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο. Εφαρμόζοντας τις οδηγίες αυτές είναι δυνατό να μειώσουμε σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. | el |
heal.publisher | Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος | el |
heal.publisher | Hellenic National Graduate Nurses Association | en |
heal.journalName | Νοσηλευτική | el |
heal.journalName | Hellenic Journal of Nursing | en |
heal.journalType | peer-reviewed | |
heal.fullTextAvailability | false |
Αρχεία | Μέγεθος | Μορφότυπο | Προβολή |
---|---|---|---|
Δεν υπάρχουν αρχεία που σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο. |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: