Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Χαρίση, Ευαγγελία el
dc.contributor.author Γκιάλας, Ιωάννης Κ. el
dc.contributor.author Λαμπαδιάρη, Μαρία el
dc.date.accessioned 2015-02-15T21:51:35Z
dc.date.issued 2015-02-15
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/6342
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://www.hjn.gr en
dc.subject Γνώσεις
dc.subject Διατροφή
dc.subject Επαγγελματίες υγείας
dc.subject Knowledge
dc.subject Nutrition
dc.subject Health Professionals
dc.title Αξιολόγηση βασικών γνώσεων διατροφής σε ειδικευόμενους ιατρούς και νοσηλευτές ενός επαρχιακού πανεπιστημιακού νοσοκομείου el
heal.type journalArticle
heal.secondaryTitle επαγγελματιές υγείας και διατροφή el
heal.generalDescription Είναι τριμηνιαία έκδοση Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος el
heal.generalDescription Είναι ερευνητική εργασία el
heal.classification Nursing
heal.classification Nutrition
heal.classification Νοσηλευτική
heal.classification Διατροφή
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85093362
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh2008108538
heal.classificationURI **N/A**-Νοσηλευτική
heal.classificationURI **N/A**-Διατροφή
heal.identifier.secondary ISSN 1105-6843
heal.dateAvailable 10000-01-01
heal.language el
heal.access forever
heal.recordProvider Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας.Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας.Τμήμα Νοσηλευτικής el
heal.publicationDate 2011
heal.bibliographicCitation Χαρίση, Ε., Γκέτσιος, Ι. και Λαμπαδιάρη, Μ. (2011) Αξιολόγηση βασικών γνώσεων διατροφής σε ειδικευόμενους ιατρούς και νοσηλευτές ενός επαρχιακού πανεπιστημιακού νοσοκομείου: επαγγελματίες υγείας και διατροφή. Νοσηλευτική. 50(4). el
heal.abstract Εισαγωγή: Οι επαγγελματίες υγείας συχνά καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα ασθενών σχετικά με τη διατροφή και να δώσουν τις κατάλληλες κατευθύνσεις. Σκοπός: Η αξιολόγηση των βασικών διατροφικών γνώσεων ειδικευομένων ιατρών και νοσηλευτών σε ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της περιφέρειας. Υλικό και Μέθοδος: Στη μελέτη συμμετείχαν 101 άτομα, 35 ειδικευόμενοι ιατροί και 66 νοσηλευτές. Διανεμήθηκε ερωτηματολόγιο με 5 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών. Εφαρμόστηκε η στατιστική δοκιμασία x2. Η στατιστική σημαντικότητα ορίστηκε ως p=0,05. Αποτελέσματα: Η πλειονότητα των ιατρών και των νοσηλευτών δε γνώριζε τα διατροφικά συστατικά που αυξάνουν τα τριγλυκερίδια του αίματος. Το 69,7% των νοσηλευτών γνώριζε με στατιστικά σημαντική διαφορά από τους ιατρούς (57,1%) το βασικό συστατικό του ελαιολάδου (p=0,016), ενώ το 60,0% των ιατρών σε σχέση με το 13,6% των νοσηλευτών γνώριζε με στατιστικά σημαντική διαφορά την επίδραση της κατανάλωσης δύο αβγών ημερησίως στα επίπεδα χοληστερόλης αίματος (p<0,001). Δεν παρατηρήθηκαν στατιστικά σημαντικές διαφορές σε σχέση με την ηλικία των επαγγελματιών υγείας, το φύλο ή τον τομέα εργασίας.Συμπεράσματα: Οι διατροφικές γνώσεις των ειδικευομένων ιατρών και των νοσηλευτών ελέγχονται για την ακρίβειά τους, καθώς παρατηρούνται ελλείμματα σε βασικά διατροφικά ζητήματα. el
heal.publisher Κυρίτση – Κουκουλάρη Ελένη el
heal.journalName Νοσηλευτική el
heal.journalName Hellenic journal of nursing en
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability false


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αρχεία Μέγεθος Μορφότυπο Προβολή

Δεν υπάρχουν αρχεία που σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο.

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες