dc.contributor.author | Χαρίση, Ευαγγελία | el |
dc.contributor.author | Γκιάλας, Ιωάννης Κ. | el |
dc.contributor.author | Λαμπαδιάρη, Μαρία | el |
dc.date.accessioned | 2015-02-15T21:51:35Z | |
dc.date.issued | 2015-02-15 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11400/6342 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.source | http://www.hjn.gr | en |
dc.subject | Γνώσεις | |
dc.subject | Διατροφή | |
dc.subject | Επαγγελματίες υγείας | |
dc.subject | Knowledge | |
dc.subject | Nutrition | |
dc.subject | Health Professionals | |
dc.title | Αξιολόγηση βασικών γνώσεων διατροφής σε ειδικευόμενους ιατρούς και νοσηλευτές ενός επαρχιακού πανεπιστημιακού νοσοκομείου | el |
heal.type | journalArticle | |
heal.secondaryTitle | επαγγελματιές υγείας και διατροφή | el |
heal.generalDescription | Είναι τριμηνιαία έκδοση Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος | el |
heal.generalDescription | Είναι ερευνητική εργασία | el |
heal.classification | Nursing | |
heal.classification | Nutrition | |
heal.classification | Νοσηλευτική | |
heal.classification | Διατροφή | |
heal.classificationURI | http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85093362 | |
heal.classificationURI | http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh2008108538 | |
heal.classificationURI | **N/A**-Νοσηλευτική | |
heal.classificationURI | **N/A**-Διατροφή | |
heal.identifier.secondary | ISSN 1105-6843 | |
heal.dateAvailable | 10000-01-01 | |
heal.language | el | |
heal.access | forever | |
heal.recordProvider | Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας.Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας.Τμήμα Νοσηλευτικής | el |
heal.publicationDate | 2011 | |
heal.bibliographicCitation | Χαρίση, Ε., Γκέτσιος, Ι. και Λαμπαδιάρη, Μ. (2011) Αξιολόγηση βασικών γνώσεων διατροφής σε ειδικευόμενους ιατρούς και νοσηλευτές ενός επαρχιακού πανεπιστημιακού νοσοκομείου: επαγγελματίες υγείας και διατροφή. Νοσηλευτική. 50(4). | el |
heal.abstract | Εισαγωγή: Οι επαγγελματίες υγείας συχνά καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα ασθενών σχετικά με τη διατροφή και να δώσουν τις κατάλληλες κατευθύνσεις. Σκοπός: Η αξιολόγηση των βασικών διατροφικών γνώσεων ειδικευομένων ιατρών και νοσηλευτών σε ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της περιφέρειας. Υλικό και Μέθοδος: Στη μελέτη συμμετείχαν 101 άτομα, 35 ειδικευόμενοι ιατροί και 66 νοσηλευτές. Διανεμήθηκε ερωτηματολόγιο με 5 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών. Εφαρμόστηκε η στατιστική δοκιμασία x2. Η στατιστική σημαντικότητα ορίστηκε ως p=0,05. Αποτελέσματα: Η πλειονότητα των ιατρών και των νοσηλευτών δε γνώριζε τα διατροφικά συστατικά που αυξάνουν τα τριγλυκερίδια του αίματος. Το 69,7% των νοσηλευτών γνώριζε με στατιστικά σημαντική διαφορά από τους ιατρούς (57,1%) το βασικό συστατικό του ελαιολάδου (p=0,016), ενώ το 60,0% των ιατρών σε σχέση με το 13,6% των νοσηλευτών γνώριζε με στατιστικά σημαντική διαφορά την επίδραση της κατανάλωσης δύο αβγών ημερησίως στα επίπεδα χοληστερόλης αίματος (p<0,001). Δεν παρατηρήθηκαν στατιστικά σημαντικές διαφορές σε σχέση με την ηλικία των επαγγελματιών υγείας, το φύλο ή τον τομέα εργασίας.Συμπεράσματα: Οι διατροφικές γνώσεις των ειδικευομένων ιατρών και των νοσηλευτών ελέγχονται για την ακρίβειά τους, καθώς παρατηρούνται ελλείμματα σε βασικά διατροφικά ζητήματα. | el |
heal.publisher | Κυρίτση – Κουκουλάρη Ελένη | el |
heal.journalName | Νοσηλευτική | el |
heal.journalName | Hellenic journal of nursing | en |
heal.journalType | peer-reviewed | |
heal.fullTextAvailability | false |
Αρχεία | Μέγεθος | Μορφότυπο | Προβολή |
---|---|---|---|
Δεν υπάρχουν αρχεία που σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο. |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: