Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Λάφκα, Θεοδώρα - Ιωάννα el
dc.contributor.author Λάζου, Αντριάνα el
dc.contributor.author Σινάνογλου, Βασιλεία el
dc.contributor.author Λάζος, Ευάγγελος Σ. el
dc.date.accessioned 2015-05-26T19:02:36Z
dc.date.available 2015-05-26T19:02:36Z
dc.date.issued 2015-05-26
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/11201
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://www.mdpi.com en
dc.source http://www.mdpi.com/2304-8158/2/1/18 en
dc.subject Antioxidants
dc.subject Extraction kinetics
dc.subject Αντιοξειδωτικά
dc.subject Κινητική εξόρυξη
dc.subject Προστασία του λαδιού
dc.subject Oil protection
dc.title Phenolic extracts from wild olive leaves and their potential as edible oils antioxidants en
heal.type journalArticle
heal.classification Food
heal.classification Food technology
heal.classification Τροφή
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/names/n00009376
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C01577
heal.classificationURI **N/A**-Τροφή
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.identifier.secondary DOI: 10.3390/foods2010018
heal.language en
heal.access free
heal.publicationDate 2013-01-04
heal.bibliographicCitation Lafka, I.-T., Lazou, A., Sinanoglou, V. and Lazos, E. (2013) Phenolic extracts from wild olive leaves and their potential as edible oils antioxidants. "Foods", 2 (1), p.18-31 en
heal.abstract The kinetics solid-liquid extraction of phenolics from wild olive leaves was elaborated using different mathematical models (Peleg, second order, Elovich, and power law model). As solvents, methanol, ethanol, ethanol:water 1:1, n-propanol, isopropanol and ethyl acetate were used. The second order model best described the solvent extraction process, followed by the Elovich model. The most effective solvent was ethanol with optimum phenol extraction conditions 180 min, solvent to sample ratio 5:1 v/w and pH 2. Ethanol extract exhibited the highest antiradical activity among solvent and supercritical fluid extraction (SFE) extracts, which in addition showed the highest antioxidant capacity compared to synthetic and natural food antioxidants such as BHT, ascorbyl palmitate and vitamin E. Antioxidant potential of SFE extract was quite high, although its phenolic potential was not. Leaf extracts were proven to be good protectors for olive and sunflower oils at levels of 150 ppm. en
heal.publisher MDPI el
heal.journalName Foods en
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες