Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Κατσιφέρης, Θεοφάνης el
dc.contributor.author Ζόγκζας, Νικόλαος Π. el
dc.contributor.author Καραθάνος, Βάϊος Θ. el
dc.date.accessioned 2015-05-27T06:31:30Z
dc.date.available 2015-05-27T06:31:30Z
dc.date.issued 2015-05-27
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/11217
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0260877408001891# el
dc.subject Citrus fruits
dc.subject Texture
dc.subject Εσπεριδοειδή
dc.subject Osmotic dehydration
dc.subject Ωσμωτική αφυδάτωση
dc.subject Υφή
dc.subject Thermal softening
dc.subject Θερμικό μαλάκωμα
dc.title Mechanical properties and structure of unripe oranges during processing of "spoon sweets" en
heal.type journalArticle
heal.classification Chemical technology
heal.classification Food technology
heal.classification Χημική τεχνολογία
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C00565
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C01577
heal.classificationURI **N/A**-Χημική τεχνολογία
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85026231
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh2001008980
heal.identifier.secondary doi:10.1016/j.jfoodeng.2008.04.014
heal.language en
heal.access campus
heal.recordProvider Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2008-11
heal.bibliographicCitation Katsiferis, T., Zogzas, N. P. and Karathanos, V. T. (2008). Mechanical properties and structure of unripe oranges during processing of "spoon sweets". "Journal of Food Engineering", 89(2), November 2008. pp 149-155. Available from: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0260877408001891#. [Accessed 27/04/2008] en
heal.abstract Sweetened fruits and vegetables, named "spoon sweets", are produced by soaking in hot water and subsequent treatment with sugar solutions. Fresh small unripe oranges were processed with sucrose syrup (30%, 45% and 60%, w/v) at various temperatures (28 °C, 55 °C, 70 °C and 90 °C). Pretreatment soaking of fruits at temperatures higher than 90 °C is necessary for texture softening (up to 90% of initial texture). The mechanical properties of the fruits in warm water (55 °C, 70 °C, 90 °C) were also examined by submission to force-compression tests using a texture analysis device. Four texture parameters were selected for evaluation: hardness, failure stress, failure strain and Young's modulus of elasticity. Mechanical properties, water loss and sugar solid gain of samples showed a strong dependence on the processing temperature, on the presoaking time and on the sucrose concentration. Increase of syrup concentration during prolonged osmotic processing at 90 °C of the presoaked samples showed a stabilization of skin firmness and strength en
heal.publisher Elsevier Ltd en
heal.journalName Journal of Food Engineering en
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: 1-s2.0-S0260877408001891-main.pdf
    Μέγεθος: 284.7Kb
    Μορφότυπο: PDF

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες