Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μπρατάκος, Μιχαήλ Σ. el
dc.contributor.author Λάζος, Ευάγγελος Σ. el
dc.contributor.author Μπρατάκος, Σωτήριος el
dc.date.accessioned 2015-05-27T15:22:54Z
dc.date.available 2015-05-27T15:22:54Z
dc.date.issued 2015-05-27
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/11241
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://www.sciencedirect.com en
dc.source http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0048969701010579 en
dc.subject Daily intake
dc.subject Χρώμιο
dc.subject Ελληνική κουζίνα
dc.subject Ελληνικό φαγητό
dc.subject Ημερήσια πρόσληψη
dc.title Chromium content of selected Greek foods en
heal.type journalArticle
heal.classification Food
heal.classification Food technology
heal.classification Τροφή
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/names/n00009376
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C01577
heal.classificationURI **N/A**-Τροφή
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.identifier.secondary DOI: 10.1016/S0048-9697(01)01057-9
heal.language en
heal.access campus
heal.publicationDate 2002-05-06
heal.bibliographicCitation Bratakos, M., Lazos, E. and Bratakos, S. (2002) Chromium content of selected Greek foods. "Science of The Total Environment", 290 (1-3), p.47-58 en
heal.abstract The total chromium content of a wide variety of Greek foods was determined by graphite furnace atomic absorption spectroscopy (GFAAS). Meat, fish and seafood, cereals and pulses were rich sources of chromium (>0.100 μg/g). Fruits, milk, oils and fats and sugar were poor sources. Differences in chromium content were found between different food classes from Greece and those from some other countries. Based on available food consumption data and chromium levels in this study, it was estimated that the chromium intake of Greeks is 143 μg/day, with vegetables, cereals and meat being the main contributors. en
heal.publisher Elsevier en
heal.journalName Science of The Total Environment en
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability false


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: 1-s2.0-S0048969701010579-main.pdf
    Μέγεθος: 100.6Kb
    Μορφότυπο: PDF

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες