Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Λάζος, Ευάγγελος Σ. el
dc.contributor.author Αγγελούσης, Γιώργος el
dc.contributor.author Μπρατάκος, Μιχαήλ Σ. el
dc.date.accessioned 2015-05-27T17:11:09Z
dc.date.available 2015-05-27T17:11:09Z
dc.date.issued 2015-05-27
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/11258
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://link.springer.com en
dc.source http://link.springer.com/article/10.1007%2FBF01088482?LI=true en
dc.subject Τραχανάς
dc.subject Ζύμωση
dc.subject Ελληνική κουζίνα
dc.subject Ελληνικά φαγητά
dc.subject Γάλα
dc.subject Αλεύρι
dc.subject Greek kitchen
dc.subject Greek foods
dc.subject Chemical changes
dc.subject Χημικές αλλαγές
dc.title The fermentation of trahanas en
heal.type journalArticle
heal.secondaryTitle a milk-wheat flour combination en
heal.classification Food
heal.classification Food technology
heal.classification Τροφή
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/names/n00009376
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C01577
heal.classificationURI **N/A**-Τροφή
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.identifier.secondary DOI: 10.1007/BF01088482
heal.language en
heal.access campus
heal.publicationDate 1993-07
heal.bibliographicCitation Lazos, E. (1993) The fermentation of trahanas: a milk-wheat flour combination. "Plant Foods for Human Nutrition", 44 (1), p.45-62 en
heal.abstract The fermented food, trahanas (a milk-wheat flour combination prepared in Greece), was studied to determine the microbiological and chemical changes that occur during fermentation. It is a lactic acid bacterial fermentation in whichStreptococcus lactis, Streptococcus diacetylactis, Leuconostoc cremoris, Lactobacillus lactis, Lactobacillus casei, Lactobacillus bulgaricus andLactobacillus acidophilus play the major acid- and aroma-producing role. The whole fermentation lasts about 50 hours. The pH of the final dried trahanas was 4.07–4.75, the acidity 0.60–1.00%, the moisture content 8.6–11.5% and the protein content 10.4–13.6%. The product offers possibilities as an increased nutritive value or high-protein food. en
heal.publisher Springer en
heal.journalName Plant Foods for Human Nutrition en
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability false


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: art%3A10.1007%2FBF01088482.pdf
    Μέγεθος: 1006.Kb
    Μορφότυπο: PDF

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες