Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Λάζος, Ευάγγελος Σ. el
dc.contributor.author Αγγελούσης, Γιώργος el
dc.date.accessioned 2015-05-27T17:46:14Z
dc.date.available 2015-05-27T17:46:14Z
dc.date.issued 2015-05-27
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/11264
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://www.sciencedirect.com en
dc.source http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/088915759190049C en
dc.subject Total lipid content
dc.subject Συνολική περιεκτικότητα σε λιπίδια
dc.subject Ψάρια
dc.subject Οξέα
dc.subject Acids
dc.title Fatty acid composition of the lipids from eight freshwater fish species from Greece en
heal.type journalArticle
heal.classification Food
heal.classification Food technology
heal.classification Τροφή
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/names/n00009376
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C01577
heal.classificationURI **N/A**-Τροφή
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.identifier.secondary DOI: 10.1016/0889-1575(91)90049-C
heal.language en
heal.access campus
heal.publicationDate 1991
heal.bibliographicCitation Aggelousis, G. and Lazos, E. (1991) Fatty acid composition of the lipids from eight freshwater fish species from Greece. "Journal of Food Composition and Analysis", 4 (1), p.68-76 en
heal.abstract Total lipid content of eight Greek freshwater fish species examined [bream (Abramis brema), carp (Cyprinus carpio), chub (Leuciscus cephalus), crucian carp (Carassius carassius), ide (Leuciscus idus), nase (Chondrostoma nasus), pike-perch (Lucioperca lucioperca), and sheatfish (Silurus glanis)] ranged between 0.6 and 3.5%. The most abundant fatty acids were palmitic (16:0), palmitoleic (16:1), oleic (18:1), eicosapentaenoic (20:5) and docosahexaenoic (22:6). Palmitic acid was the dominant saturated fatty acid averaging ca. 56% of total saturated acids. Oleic acid (18:1) was the most abundant monoenoic fatty acid. The level of total ω-3 polyunsaturated fatty acids (PUFA) was higher than the total ω-6 fatty acid, ranging from 12.4 to 31.8%, while the ratios ranged between 1.2 and 2.9. The major ω-3 PUFAs were 20:50 (6.0–11.8%) and 22:6ω3 (4.0–15.3%) and the major ω-6 PUFA was 18:2ω6 (2.8–8.0%), followed by 20:4ω6 (0.8–3.8%). These data revealed that freshwater fish were good sources of eicosapentaenoic and docosahexaenoic acids. en
heal.publisher Elsevier en
heal.journalName Journal of Food Composition and Analysis en
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability false


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αρχεία Μέγεθος Μορφότυπο Προβολή

Δεν υπάρχουν αρχεία που σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο.

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες