Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Λάζος, Ευάγγελος Σ. el
dc.date.accessioned 2015-05-27T20:17:46Z
dc.date.available 2015-05-27T20:17:46Z
dc.date.issued 2015-05-27
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/11288
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://onlinelibrary.wiley.com en
dc.source http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1365-2621.1986.tb13133.x/abstract en
dc.subject Λιπαρά οξέα
dc.subject Σπόροι κολοκύθας
dc.subject Σπόροι πεπονιού
dc.subject Nutrients
dc.title Nutritional, fatty acid, and oil characteristics of pumpkin and melon seeds en
heal.type journalArticle
heal.classification Food
heal.classification Food technology
heal.classification Τροφή
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/names/n00009376
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C01577
heal.classificationURI **N/A**-Τροφή
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.identifier.secondary DOI: 10.1111/j.1365-2621.1986.tb13133.x
heal.language en
heal.access campus
heal.publicationDate 1986-09
heal.bibliographicCitation Lazos, E. (1986) Nutritional, fatty acid, and oil characteristics of pumpkin and melon seeds. "Journal of Food Science", 51 (5), p.1382-1383 en
heal.abstract Nutritional and oil characteristics of pumpkin and melon seeds were investigated. On a dry basis, the data obtained for the two seeds, respectively, were: crude oil 45.4 and 37.8%; crude protein, 32.3 and 25.2%; crude fiber, 12.1 and 15.4%; and ash, 4.65 and 3.85%. Food energy values were 2.83 and 2.59 MJ/100g, respectively. The seeds were found to have considerable amounts of essential minerals (K, Ca, Mg, Fe, Cu, Zn, and P). The defatted flour of the pumpkin and melon seeds contained, respectively: crude protein, 55.4 and 39.4%; crude fiber, 28.1 and 24.7%; and ash, 7.23 and 6.18%. The major fatty acid of the oils was linoleic (18:2) at concentrations of 43.1 and 64.6%, followed by oleic (18:1), 37.8 and 20.1%, respectively. en
heal.publisher Wiley en
heal.journalName Journal of Food Science en
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability false


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αρχεία Μέγεθος Μορφότυπο Προβολή

Δεν υπάρχουν αρχεία που σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο.

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες