Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Λουγκοβόης, Βλαδίμηρος Π. el
dc.contributor.author Κυρανάς, Ευστράτιος Ρ. el
dc.contributor.author Κυρανά, Βασιλική Ρ. el
dc.date.accessioned 2015-05-28T08:24:41Z
dc.date.available 2015-05-28T08:24:41Z
dc.date.issued 2015-05-28
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/11318
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S096399690200220X# el
dc.subject Gilthead sea bream
dc.subject Τσιπούρα
dc.subject K1 value
dc.subject Quality index
dc.subject Δείκτης ποιότητας
dc.subject Sulphide-producing bacteria
dc.subject Υδρόθειο που παράγουν τα βακτήρια
dc.subject Torrymeter
dc.title Comparison of selected methods of assessing freshness quality and remaining storage life of iced gilthead sea bream (Sparus aurata) en
heal.type journalArticle
heal.classification Food technology
heal.classification Ichthyology
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classification Ιχθυολογία
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C01577
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85064050
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI **N/A**-Ιχθυολογία
heal.identifier.secondary ISSN: 09639969
heal.identifier.secondary DOI: 10.1016/S0963-9969(02)00220-X
heal.language en
heal.access campus
heal.recordProvider Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2003
heal.bibliographicCitation Lougovois, V. P., Kyranas, E. R. and Kyrana, V. R. (2003). Comparison of selected methods of assessing freshness quality and remaining storage life of iced gilthead sea bream (Sparus aurata). "Food Research International", 36(6), 2003. pp 551-560. Available from: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S096399690200220X#. [Accessed 11/11/2002] en
heal.abstract Quality changes of whole, iced gilthead sea bream were monitored by sensory evaluation, k1 value, GR Torrymeter, and bacterial counts. The methods were tested for their suitability to determine freshness quality and remaining storage life in ice. Depending on the measured parameter, post-mortem age of the iced fish could be predicted with an accuracy of ±1.5-3.6 days. Although assessment of cooked fish flavour is the underlying basis for establishing the state of the fish, the quality index method can be more effective for routine freshness evaluations. The k1 value provides a useful means of monitoring early storage change, resulting primarily from autolytic reactions. Counts of sulphide-producing bacteria can be used to determine the time to rejection, while total counts at 20°C are only poor measures of freshness quality. The GR Torrymeter offers a unique practical tool for assessing freshness quality and remaining storage life of iced gilthead sea bream. en
heal.publisher Elsevier Science Ltd en
heal.journalName Food Research International en
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: 1-s2.0-S096399690200220X-main.pdf
    Μέγεθος: 266.0Kb
    Μορφότυπο: PDF

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες