Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μπρατάκος, Μιχαήλ Σ. el
dc.contributor.author Ιωάννου, Παναγιώτης Β. el
dc.date.accessioned 2015-05-28T11:37:36Z
dc.date.available 2015-05-28T11:37:36Z
dc.date.issued 2015-05-28
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/11329
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/0048969791903329# el
dc.subject Selenium
dc.subject Greece
dc.subject Σελήνιο
dc.subject Human milk
dc.subject Ανθρώπινο γάλα
dc.subject Ελλάδα
dc.title Selenium in human milk and dietary selenium intake by Greeks en
heal.type journalArticle
heal.classification Chemical technology
heal.classification Food technology
heal.classification Χημική τεχνολογία
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C00565
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C01577
heal.classificationURI **N/A**-Χημική τεχνολογία
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85119688
heal.keywordURI http://zbw.eu/stw/descriptor/17184-0
heal.identifier.secondary ISSN: 00489697
heal.identifier.secondary DOI: 10.1016/0048-9697(91)90332-9
heal.language en
heal.access campus
heal.recordProvider Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 1991-06
heal.bibliographicCitation Bratakos, M. S. and Houston, T. w. (1991). Selenium in human milk and dietary selenium intake by Greeks. "Science of the Total Environment", 105(C), June 1991. pp 101-107. Available from: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/0048969791903329#. [Accessed 07/06/1990] en
heal.abstract Fluorimetric determination of selenium in colostrum, transitional and mature human milk gave the following concentrations (mean and standard deviation): 41 ± 16, 23 ± 6 and 17 ± 3 ng Se ml-1, respectively. The ranges for each kind of milk, especially for mature milk, were narrow. For all cases studied, the Se concentration in milk decreased with lactation time, reaching a plateau, at 17 ng Se ml-1, after 20 days. It is estimated that breast-fed-only babies in Greece receive ∼ 5-11 μm Se day-1 up to 6 month of age. From consumed food data it was estimated that adult Greeks receive 100 ± 6 μg Se day-1, in close agreement with our previously determined value of 110 μg Se day-1 estimated from food disappearance data. en
heal.journalName Science of The Total Environment el
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: 1-s2.0-0048969791903329-main.pdf
    Μέγεθος: 487.8Kb
    Μορφότυπο: PDF

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες