Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Σινάνογλου, Βασιλεία el
dc.contributor.author Μηνιάδου - Μεϊμάρογλου, Σοφία el
dc.date.accessioned 2015-05-28T16:14:47Z
dc.date.issued 2015-05-28
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/11367
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://www.akademiai.com en
dc.subject Λιπαρά οξέα
dc.subject Κεφαλόποδα
dc.subject Fish
dc.subject Ψάρια
dc.subject Μεσόγειος Θάλασσα
dc.subject Mediterranean Sea
dc.subject Δομική ανάλυση
dc.subject Fatty acids
dc.title Structural analysis of ceramide-amino-ethyl-phosphonate in edible Mediterranean cephalopods en
heal.type journalArticle
heal.classification Food
heal.classification Food technology
heal.classification Τροφή
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/names/n00009376
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C01577
heal.classificationURI **N/A**-Τροφή
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.identifier.secondary DOI: 10.1556/AAlim.33.2004.4.6
heal.dateAvailable 10000-01-01
heal.language en
heal.access forever
heal.publicationDate 2004
heal.bibliographicCitation Sinanoglou, V. and Miniadis-Meimaroglou, S. (2004) Structural analysis of ceramide-amino-ethyl-phosphonate in edible Mediterranean cephalopods. "Acta Alimentaria", 33 (4), p.359-370 en
heal.abstract Sphingophosphonolipids (SPnLs) were isolated from the mantle of 3 kinds of cephalopod molluscs(Eledone moschata, Sepia officinalis, Todarodes sagittatus) of the Aegean Sea. Their structures were confirmed by a series of chemical and analytical methods such as gas chromatography, gas chromatography-mass spectrometry and electrospray mass spectrometry. They were identified as ceramide aminoethylphosphonate species. According to the phosphonate-phosphorus determination, ceramide aminoethylphosphonate components were found to represent 15.9, 10.0 and 9.2% of total phospholipids, respectively. The long-chain bases (LCB) are C16-C22 dihydroxy monoenoic and dienoic bases. The component fatty acids are mainly palmitic acid (C16:0), stearic acid (C18:0) and oleic acid (C18:1 n-9)) and in smaller quantities eicosaenoic acid (C20:1 n-9), eicosapentaenoic acid (C20:5 n-3) and docosahexaenoic acid (C22:6 n-3). It is of great interest that Sepia officinalis was found to contain ceramide N-methylaminoethylphosphonate as minor phosphonolipid species. en
heal.publisher Akademiai Kiado en
heal.journalName Acta Alimentaria en
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability false


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αρχεία Μέγεθος Μορφότυπο Προβολή

Δεν υπάρχουν αρχεία που σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο.

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες