Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μπρατάκος, Μιχαήλ Σ. el
dc.contributor.author Ιωάννου, Παναγιώτης Β. el
dc.date.accessioned 2015-05-28T17:28:33Z
dc.date.available 2015-05-28T17:28:33Z
dc.date.issued 2015-05-28
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/11389
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/0048969789903860# el
dc.subject Selenium
dc.subject Cereals
dc.subject Greece
dc.subject Σελήνιο
dc.subject Σιτηρά
dc.subject Ελλάδα
dc.title The regional distribution of selenium in Greek cereals en
heal.type journalArticle
heal.classification Environmental sciences
heal.classification Agriculture
heal.classification Περιβαλλοντικές επιστήμες
heal.classification Γεωργία
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh92004048
heal.classificationURI http://zbw.eu/stw/descriptor/12945-3
heal.classificationURI **N/A**-Περιβαλλοντικές επιστήμες
heal.classificationURI **N/A**-Γεωργία
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85119688
heal.keywordURI http://skos.um.es/unescothes/C00551
heal.keywordURI http://zbw.eu/stw/descriptor/17184-0
heal.identifier.secondary ISSN: 00489697
heal.identifier.secondary DOI: 10.1016/0048-9697(89)90386-0
heal.language en
heal.access campus
heal.recordProvider Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 1989-08
heal.bibliographicCitation Bratakos, M. S. and Ioannou, P. V. (1989). The regional distribution of selenium in Greek cereals . "Science of the Total Environment", 84(C), August 1989. pp 237-247. Available from: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/0048969789903860#. [Accessed 26/06/2003] en
heal.abstract The selenium content of hard and soft wheat, barley, oats, rye and corn grown in ∼100 different locations of Greece has been determined fluorimetrically. The mean values ± SD for these cereal types were 0.29 ± 0.19, 0.21 ± 0.12, 0.16 ± 0.10, 0.14 ± 0.10, 0.19 ± 0.10 and 0.12 ± 0.08 ppm Se (dry weight basis), respectively. Based on data for selenium in corn from 96 different locations, a geobotanic map of Greece for the selenium in soil available for uptake by plants was prepared. Macedonia, West Epirus, south-east Thessaly, north-east Sterea Hellas and the Aegean Islands produce corn deficient or low in selenium, but only sporadic selenium-deficiency diseases in animals have been observed in many of these areas, probably because the farm animals are given mixed food or they are free to graze. No areas with toxic levels of selenium in soil were found. en
heal.journalName Science of The Total Environment en
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: 1-s2.0-0048969789903860-main.pdf
    Μέγεθος: 447.8Kb
    Μορφότυπο: PDF

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες