Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Σινάνογλου, Βασιλεία el
dc.contributor.author Μηνιάδου - Μεϊμάρογλου, Σοφία el
dc.contributor.author Μεϊμάρογλου, Διδώ el
dc.date.accessioned 2015-05-28T18:22:25Z
dc.date.available 2015-05-28T18:22:25Z
dc.date.issued 2015-05-28
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/11410
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://www.sciencedirect.com en
dc.source http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S030881460800201X en
dc.subject Μαλάκια
dc.subject Οστρακόδερμα
dc.subject Fatty acids
dc.subject Λιπαρά οξέα
dc.subject Neutral lipids
dc.subject Ουδέτερα λιπίδια
dc.subject Τριακυλογλυκερόλη
dc.title Triacylglycerols and their fatty acid composition in edible Mediterranean molluscs and crustacean en
heal.type journalArticle
heal.classification Food
heal.classification Food technology
heal.classification Τροφή
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/names/n00009376
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C01577
heal.classificationURI **N/A**-Τροφή
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.identifier.secondary DOI: 10.1016/j.foodchem.2008.02.035
heal.language en
heal.access campus
heal.publicationDate 2008-09-15
heal.bibliographicCitation Sinanoglou, V., Meimaroglou, D. and Miniadis-Meimaroglou, S. (2008) Triacylglycerols and their fatty acid composition in edible Mediterranean molluscs and crustacean. "Food Chemistry", 110 (2), p.406–413 en
heal.abstract The triacylglycerol (TAG) composition of edible Mediterranean molluscs (Eledone moschata, Sepia officinalis, Todarodes sagittatus) and crustacean (Penaeus kerathurus) was studied using a combination of preparative RP–HPLC and GC/MS. In S. officinalis and T. sagittatus mantle TAG, the main fatty acids were C16:0 and C18:0 while in E. moschata they were C18:1ω-9, C16:0, C20:5ω-3 and C22:6ω-3. In P. kerathurus muscle and cephalothorax TAG, the main fatty acids were C16:0, C18:0, C18:1ω-9, C20:4ω-6, C20:5ω-3, C22:6ω-3 and C16:0, C18:1ω-9, C20:4ω-6, C20:5ω-3, C22:6ω-3, respectively. Thirteen TAG species were detected, the distribution of which was found to range according to the partition number from 34 to 48 for molluscs and from 36 to 50 for the crustacean. Over sixty TAG molecular structures were identified in the major TAG species. The most important in quantitative terms were long chain TAGs containing C14:0, C16:0, C18:0 as SFA, C16:1, C18:1 as MUFA and C18:2, C20:4, C20:5, C22:6 as PUFA. en
heal.publisher Elsevier en
heal.journalName Food Chemistry en
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability false


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αρχεία Μέγεθος Μορφότυπο Προβολή

Δεν υπάρχουν αρχεία που σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο.

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες