Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Λουκάς, Βασίλης el
dc.contributor.author Δημιζάς, Χρήστος el
dc.contributor.author Σινάνογλου, Βασιλεία el
dc.contributor.author Μηνιάδου - Μεϊμάρογλου, Σοφία el
dc.date.accessioned 2015-05-28T19:37:56Z
dc.date.available 2015-05-28T19:37:56Z
dc.date.issued 2015-05-28
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/11453
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://www.sciencedirect.com en
dc.source http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0009308410000241 en
dc.subject Fatty acids
dc.subject Cholesterol
dc.subject Phospholipids
dc.subject Λιπαρά οξέα
dc.subject Χοληστερόλη
dc.subject Φωσφολιπίδια
dc.subject Μεσόγειος θάλασσα
dc.title EPA, DHA, cholesterol and phospholipid content in Pagrus pagrus (cultured and wild), Trachinus draco and Trigla lyra from Mediterranean Sea en
heal.type journalArticle
heal.classification Food
heal.classification Food technology
heal.classification Τροφή
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/names/n00009376
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C01577
heal.classificationURI **N/A**-Τροφή
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.identifier.secondary DOI: 10.1016/j.chemphyslip.2010.01.004
heal.language en
heal.access campus
heal.publicationDate 2010-03
heal.bibliographicCitation Loukas, V., Dimizas, C., Sinanoglou, V. and Miniadis-Meimaroglou, S. (2010) EPA, DHA, cholesterol and phospholipid content in Pagrus pagrus (cultured and wild), Trachinus draco and Trigla lyra from Mediterranean Sea. "Chemistry and Physics of Lipids", 163 (3), p.292-299 en
heal.abstract EPA, DHA, cholesterol and phospholipid content were determined in the Trachinus draco, Trigla lyra and (wild and cultured) Pagrus pagrus muscles. The EPA and DHA levels – as determined by GC-GC/MS – in the cultured P. pagrus muscles (233.20 ± 16.3 and 399.39 ± 31.1 mg/100 g of the wet tissue respectively) were found to be significantly higher compared to the ones in the wild P. pagrus, T. draco and T. lyra (26.31 ± 2.26, 158.24 ± 10.92 mg/100 g, 28.65 ± 1.68, 155.97 ± 2.63 mg/100 g 35.66 ± 0.66 and 102.52 ± 1.71 mg/100 g of the wet muscles respectively). The amounts of cholesterol (determined by GC on a capillary column) and phospholipids in the cultured P. pagrus muscles were significantly higher (149.3 mg/100 g and 0.80 g/100 g of the wet tissue respectively) compared to the ones in the wild P. pagrus (8.73 mg/100 g and 0.40 g/100 g), T. draco (41.72 mg/100 g and 0.59 g/100 g) and T. lyra muscles (38.63 mg/100 g and 0.40 g/100 g of the wet tissue respectively). The highest DHA/EPA and ω-3/ω-6 ratios were 6.00 and 5.93 in wild P. pagrus and T. draco muscles respectively, while the lowest in cultured P. pagrus (1.71 and 1.48 respectively). en
heal.publisher Elsevier en
heal.journalName Chemistry and Physics of Lipids en
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability false


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αρχεία Μέγεθος Μορφότυπο Προβολή

Δεν υπάρχουν αρχεία που σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο.

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες