Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Σινάνογλου, Βασιλεία el
dc.contributor.author Μάντης, Φώτης el
dc.contributor.author Μηνιάδου - Μεϊμάρογλου, Σοφία el
dc.contributor.author Συμεών, Γ. el
dc.contributor.author Μπιζέλης, Ι. el
dc.date.accessioned 2015-05-28T19:56:02Z
dc.date.available 2015-05-28T19:56:02Z
dc.date.issued 2015-05-28
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/11463
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://www.tandfonline.com en
dc.source http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/00071668.2011.581269 en
dc.subject Λιπίδια
dc.subject Λιπαρά οξέα
dc.subject Κοτόπουλο
dc.subject Chicken
dc.subject Ορνιθοτροφεία
dc.subject Poultry
dc.title Effects of caponization on lipid and fatty acid composition of intramuscular and abdominal adipose tissue of medium-growth broilers en
heal.type journalArticle
heal.classification Food
heal.classification Food technology
heal.classification Τροφή
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/names/n00009376
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C01577
heal.classificationURI **N/A**-Τροφή
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.identifier.secondary DOI: 10.1080/00071668.2011.581269
heal.language en
heal.access campus
heal.publicationDate 2011-06-22
heal.bibliographicCitation Sinanoglou, V., Mantis, F., Miniadis-Meimaroglou, S., Symeon, G. and Bizelis, I. (2011) Effects of caponization on lipid and fatty acid composition of intramuscular and abdominal adipose tissue of medium-growth broilers. "British Poultry Science", 52 (3), p.310-317 en
heal.abstract 1. Capons and intact male broilers were used to investigate the effects of caponisation on intramuscular fat and abdominal adipose tissue lipid content and fatty acid profile. 2. Capons had significantly higher total lipid content (P < 0·05). 3. Neutral lipids were the major fractions in intramuscular and abdominal fat but their proportions differed significantly among groups and tissues (P < 0·05). 4. The predominant saturated, monounsaturated and polyunsaturated fatty acids in all samples were C16:0, C16:1 ω-9, C18:0, C18:1 ω-9, C18:1 ω-7, C18:2 ω-6 and C20:4 ω-6. 5. Caponisation resulted in a significant ω-6/ω-3, PUFA and PUFA/SFA ratio reduction as well as a significant increase in atherogenic and thrombogenic indices increase in intramuscular fat (P < 0·05) without affecting their appropriate value for a healthy diet. en
heal.publisher Taylor & Francis en
heal.journalName British Poultry Science en
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability false


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αρχεία Μέγεθος Μορφότυπο Προβολή

Δεν υπάρχουν αρχεία που σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο.

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες