Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Σινάνογλου, Βασιλεία el
dc.contributor.author Μπατρινού, Ανθιμία el
dc.contributor.author Μάντης, Φώτης el
dc.contributor.author Μπιζέλης, Ιωσήφ el
dc.contributor.author Μηνιάδου - Μεϊμάρογλου, Σοφία el
dc.date.accessioned 2015-05-29T18:33:20Z
dc.date.available 2015-05-29T18:33:20Z
dc.date.issued 2015-05-29
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/11873
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://www.smallruminantresearch.com en
dc.source http://www.smallruminantresearch.com/article/S0921-4488%2813%2900021-7/abstract en
dc.subject Λιπίδια
dc.subject Λιπαρά οξέα
dc.subject Αρνιά
dc.subject Principal component analysis
dc.subject Ανάλυση κυρίων συνιστωσών
dc.title Lipid quality indices en
heal.type journalArticle
heal.secondaryTitle differentiation of suckling lamb and kid breeds reared by traditional sheep farming en
heal.classification Food
heal.classification Food technology
heal.classification Τροφή
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/names/n00009376
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C01577
heal.classificationURI **N/A**-Τροφή
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.identifier.secondary DOI: 10.1016/j.smallrumres.2013.01.008
heal.language en
heal.access campus
heal.publicationDate 2013-02-11
heal.bibliographicCitation Sinanoglou, V., Batrinou, A., Mantis, F., Bizelis, I. and Miniadis-Meimaroglou, S. (2013) Lipid quality indices: Differentiation of suckling lamb and kid breeds reared by traditional sheep farming. "Small Ruminant Research", 113 (1), p.1-10 en
heal.abstract Lipid quality indices (LQI) of six breeds of suckling lambs and kids were determined to evaluate the species and breed effect on intramuscular (IM) and perirenal (PR) fat. Intramuscular fat of all breeds was characterized by high phospholipid and unsaturated fatty acids and low cholesterol content. Perirenal fat mainly consisted of triglycerides. Polyunsaturated/saturated (P/S), ω-6/ω-3 and hypocholesterolaemic/hypercholesterolaemic fatty acid ratios of IM fat were optimal for all breeds. Specifically, IM fat from Kalarytiko lamb and Skopelos kid presented favourable ω-6/ω-3 ratio below 3:1. Chios and Lacaune lamb and Skopelos kid IM fat presented the higher P/S ratio and similar to the recommended value of 0.45. Furthermore, atherogenic and most of thrombogenic indices of IM fat remained in desirable levels (<1.0). Significant differences in most lipid quality indices among species and breeds were evident for both IM and PR fat. Principal component analysis (PCA) was used as a tool to cluster the six breeds according to fifteen different LQI. Species and breeds were classified according to their most representative higher values of LQI. en
heal.publisher Elsevier en
heal.journalName Small Ruminant Research en
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability false


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αρχεία Μέγεθος Μορφότυπο Προβολή

Δεν υπάρχουν αρχεία που σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο.

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες