Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Σινάνογλου, Βασιλεία el
dc.contributor.author Ζουμπουλάκης, Παναγιώτης el
dc.contributor.author Petrovic, J. en
dc.contributor.author Glamoclija, J. en
dc.contributor.author Sokovic, M. en
dc.date.accessioned 2015-06-07T22:37:51Z
dc.date.issued 2015-06-08
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/15586
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://www.greeklipidforum.gr en
dc.subject Μανιτάρια
dc.subject Λιπίδια
dc.title Lipid profile study of the edible fungus Laetiporus Sulphureus en
dc.title Μελέτη λιπιδικού προφίλ του εδώδιμου μύκητα Laetiporus Sulphureus el
heal.type conferenceItem
heal.classification Food
heal.classification Food technology
heal.classification Τροφή
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/names/n00009376
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C01577
heal.classificationURI **N/A**-Τροφή
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.contributorName Προεστός, Χαράλαμπος el
heal.contributorName Χαιρόπουλος, Γιώργος el
heal.dateAvailable 10000-01-01
heal.language en
heal.access forever
heal.publicationDate 2013-03-29
heal.bibliographicCitation Σινάνογλου, Β., Ζουμπουλάκης, Π., Petrovic, J., Glamoclija, J., Sokovic, M. κ.α. (2013) Lipid profile study of the edible fungus Laetiporus Sulphureus. Στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο: Σύγχρονες τάσεις στον τομέα των λιπιδίων, Βιβλίο Περιλήψεων. 29 Μαρτίου 2013. Αθήνα, σ.52 el
heal.abstract Laetiporus sulphureus is a species of bracket fungus found mainly in Europe and North America. Its common names are sulphur polypore, sulphur shelf, and chicken of the woods because of its taste which may also resemble the taste of crab or lobster. Its fruit bodies grow as golden-yellow shelf-like structures on tree trunks and branches. Like other bracket fungi, they may last many years and fade to pale grey or brown. The under surface of the fruit body is made up of tubelike pores. Laetiporus sulphureus is a saprophyte and causes brown cubical rot in the heartwood of trees on which it grows. Unlike many bracket fungi, it is edible when young. In this study, the lipid profile of the fruiting bodies of L. sulphureus has been studied using GC-FID and Iatroscan TLC FID methodologies. Different types of extractions including high energy techniques were employed to identify the optimum conditions for higher yield of lipid isolation. Optimum extraction methodologies provided two fractions, one containing neutral and polar lipids (TGs, sterols, GL, phospholipids) and the other mainly attributed to fungal carotenoids and pigments. The existence of relatively high amount of sterols may be correlated to fungus pharmaceutical properties. Fatty acid analysis indicated a predominant level of polyunsaturated fatty acids (PUFA) followed by saturated fatty acids (SFA) and monounsaturated fatty acids (MUFA). en
heal.fullTextAvailability true
heal.conferenceName 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο: Σύγχρονες τάσεις στον τομέα των λιπιδίων el
heal.conferenceItemType poster


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: LinkClick.pdf
    Μέγεθος: 643.8Kb
    Μορφότυπο: PDF
    Περιγραφή: Βιβλίο περιλήψεων

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες