Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Προεστός, Χαράλαμπος el
dc.contributor.author Κομαΐτης, Μ. el
dc.contributor.author Ζουμπουλάκης, Παναγιώτης el
dc.contributor.author Σινάνογλου, Βασιλεία el
dc.date.accessioned 2015-06-07T23:03:52Z
dc.date.issued 2015-06-08
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/15603
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://www.greeklipidforum.gr en
dc.subject Φαινόλες
dc.subject Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
dc.title HPLC-DAD and GC-MS analysis of phenolic compounds in extra virgin olive oils en
heal.type conferenceItem
heal.classification Food
heal.classification Food technology
heal.classification Τροφή
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/names/n00009376
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C01577
heal.classificationURI **N/A**-Τροφή
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.dateAvailable 10000-01-01
heal.language en
heal.access forever
heal.publicationDate 2013-03-29
heal.bibliographicCitation Προεστός, Χ., Κομαΐτης, Μ., Ζουμπουλάκης, Π. και Σινάνογλου, Β. (2013) HPLC-DAD and GC-MS analysis of phenolic compounds in extra virgin olive oils. Στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο: Σύγχρονες τάσεις στον τομέα των λιπιδίων, Βιβλίο περιλήψεων. 29 Μαρτίου 2013. Αθήνα, σ.49 el
heal.abstract Phenolic compounds in Greek olive oils were analyzed by reverse phase high performance liquid chromatography (RP-HPLC) with diode array detector (DAD) and by GC–MS after extraction with methanol:water 80:20 and derivatization with bis (trimethylsilyl) trifluoracetamide and trimethylchlorosilane (BSTFA:TMCS 99:1). Tyrosol, hydroxytyrosol and the decarbomethoxy ligstroside and oleuropein aglycons in the dialdehydic forms were the most abundant compounds. 3,4 dihydroxyphenylacetaldehyde, syringaldehyde, the cis form of ferulic acid, phydroxybenzoic acid, caffeic acid and luteolin were identified. Phenolic compounds, mainly polyphenols are bioactive compounds in virgin olive oil and they have been related to the stability of the oil. Several reports mention natural antioxidants such as polyphenols in olive oil for their antivascular and antimicrobial effect on human health. Total phenolics were also determined by the Folin-Ciocalteu colorimetric method. Fatty acids in the examined samples were determined by gas chromatography (GC) with FID detection. en
heal.fullTextAvailability true
heal.conferenceName 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο: Σύγχρονες τάσεις στον τομέα των λιπιδίων el
heal.conferenceItemType poster


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες