dc.contributor.author | Παπαδημητρίου, Μαρία | el |
dc.contributor.author | Γιαννοπούλου, Βασιλική | el |
dc.contributor.author | Καραγιαννοπούλου, Ασπασία | el |
dc.date.accessioned | 2015-06-15T07:23:54Z | |
dc.date.available | 2015-06-15T07:23:54Z | |
dc.date.issued | 2015-06-15 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11400/16088 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | Nutrition | |
dc.subject | Nursing profession | |
dc.subject | Διατροφή | |
dc.subject | Νοσηλευτικό επάγγελμα | |
dc.subject | Mediterranean nutrition | |
dc.subject | Μεσογειακή διατροφή | |
dc.title | Οι επιπτώσεις ίου επαγγέλματος στη διατροφή του νοσηλευτικού προσωπικού | el |
dc.title | The effects of the nursing profession on the nurse’s nutritional habits | en |
heal.type | journalArticle | |
heal.generalDescription | Τριμηνιαίο περιοδικό του Εθνικού Συνδέσμου Διπλωματούχων Νοσηλευτών Ελλάδος | el |
heal.classification | Medicine | |
heal.classification | Nursing | |
heal.classification | Ιατρική | |
heal.classification | Νοσηλευτική | |
heal.classificationURI | http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh00006614 | |
heal.classificationURI | http://skos.um.es/unescothes/C02778 | |
heal.classificationURI | **N/A**-Ιατρική | |
heal.classificationURI | **N/A**-Νοσηλευτική | |
heal.keywordURI | http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh2008108538 | |
heal.keywordURI | http://zbw.eu/stw/descriptor/14007-2 | |
heal.identifier.secondary | ISSN: 1105-6843 | |
heal.language | el | |
heal.language | en | |
heal.access | campus | |
heal.recordProvider | Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας.Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας. Τμήμα Νοσηλευτικής | el |
heal.publicationDate | 2002-07 | |
heal.bibliographicCitation | Papadimitriou, M., Giannopoulou, V. and Karagiannopoulou, A. (2002). The effects of the nursing profession on the nurse’s nutritional habits. "Hellenic Journal of Nursing", 41(3), Jul. - Sept. 2002. pp. 329-33 | en |
heal.abstract | Η παρούσα ερευνητική εργασία έχει ως σκοπό τη διερεύνηση των επιπτώσεων του επαγγέλματος στη διατροφή του νοσηλευτικού προσωπικού. Υλικό - Μέθοδος: Το δείγμα της μελέτης αποτέλεσαν 100 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού (Π.Ε., Τ.Ε., Δ.Ε.), ηλικίας 21-60 ετών που εργάζονται στο Γ ενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών και στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίου). Η συλλογή των πληροφοριών πραγματοποιήθηκε με τη συμπλήρωση ανώνυμου ερωτηματολογίου που περιείχε ερωτήσεις ανοικτού και κλειστού τύπου. Για τη στατιστική ανάλυση των δεδομένων χρησιμοποιήθηκε η περιγραφική κατανομή και για τις στατιστικές συγκρίσεις χρησιμοποιήθηκε το μη παραμετρικό τεστ χ2 για να εξεταστεί αν υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των μεταβλητών. Αποτελέσματα: Από τα αποτελέσματα της μελέτης προκύπτει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του νοσηλευτικού προσωπικού δεν παίρνει πρωινό λόγω έλλειψης χρόνου (46%), συνήθειας (34%), ενώ αυτό που παίρνει καταναλώνει μόνο καφέ (64%). Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων προτιμά την κατανάλωση πρωτεϊνών και κυρίως κρέατος στο κυριότερο γεύμα της ημέρας, το μεσημεριανό (69%). Το 67% του δείγματος επιθυμεί να αλλάξει επάγγελμα εξαιτίας της κόπωσης (38%), των μικρών χρηματικών απολαβών (35%) και των ανθυγιεινών συνθηκών εργασίας (34%). Συμπεράσματα: Το νοσηλευτικό προσωπικό τείνει να απομακρυνθεί από το πρότυπο της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής ακολουθώντας δυτικά πρότυπα διατροφής. Το αίσθημα του ανικανοποίητου κυριαρχεί στους νοσηλευτές και επιθυμούν την αλλαγή επαγγέλματος. | el |
heal.abstract | The aim of this research study was to examine the effects of the nursing job on the nursing personel’s nutritional habits. Material - Method: The sample of our study consisted of a population of one hundred nursing personnel’s, aged from 21 to 60 years old, working at the «Saint Andrew» Ge¬neral Hospital of Patras and at the District Univer¬sity Hospital of Patras (Rio). The data collection was performed by the filling of a questionnaire consisted of open and closed type questions. For the statistical analysis of the data the descriptive distribution was used. The non-parame- tric x2 test was used for the statistical comparisons in order to examine whether a significant difference between the variables exists. Results: According to the results 46% of the nursing personnel do not take breakfast at home either because they do not have enough time, or because this is their habit (34%). However, those of the nursing personnel who take breakfast, they prefer to drink only coffee (64%). The majority of the participants prefer to consume proteins and mainly meat at their main course of the day, which is lunch (69%). A proportion of 67% of our sample would prefer to change their profession either due to the burnout syndrome they are experiencing (38%), or became low wages (35%) and of the un¬healthy working conditions. Conclusions: Nurses tend to stop following the traditional Mediter¬ranean nutrition and follow Western type eating ha¬bits. The sense of being unsatisfied is so strong among nursing personnel and it makes them to strongly desi-re to change their job. Conclusions: Nurses tend to stop following the traditional Mediter¬ranean nutrition and follow Western type eating ha¬bits. The sense of being unsatisfied is so strong among nursing personnel and it makes them to strongly desi-re to change their job. | en |
heal.publisher | Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος | el |
heal.publisher | Hellenic National Graduate Nurses Association | en |
heal.journalName | Νοσηλευτική | el |
heal.journalName | Hellenic Journal of Nursing | en |
heal.journalType | peer-reviewed | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: