Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μπουρδάκη, Κλεοπάτρα el
dc.date.accessioned 2015-06-24T18:09:15Z
dc.date.available 2015-06-24T18:09:15Z
dc.date.issued 2015-06-24
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/18216
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.title Παρασκευή σοκολάτας και η επίδρασή της στην υγεία του ανθρώπου el
heal.type bachelorThesis
heal.classification Nutrition
heal.classification Health
heal.classification Διατροφή
heal.classification Υγεία
heal.classificationURI **N/A**-Nutrition
heal.classificationURI **N/A**-Health
heal.classificationURI **N/A**-Διατροφή
heal.classificationURI **N/A**-Υγεία
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. el
heal.publicationDate 2009
heal.bibliographicCitation Μπουρδάκη, Κ. (2009). Παρασκευή σοκολάτας και η επίδρασή της στην υγεία του ανθρώπου . Πτυχιακή. Αθήνα. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. el
heal.abstract Περίληψη:Η σοκολάτα αποτελεί ένα ευχάριστο βρώσιμο αγαθό για τους περισσότερους από εμάς. Από τους Μάγια και τους Αζτέκους μέχρι τους Ισπανούς, την Βιομηχανική Επανάσταση και το σήμερα είναι αναπόσπαστο κομμάτι των πλείστων διατροφικών προτιμήσεων. Τα υψηλά ποσοστά κατανάλωσης της από παλαιότερα έτη είναι η αιτία για να εξελίσσονται οι μορφές και τα είδη που αυτή πωλείται, ικανοποιώντας έτσι μέχρι και τις πιο «ιδιότροπες» επιθυμίες των καταναλωτών. Προερχόμενη κυρίως από το γνωστό κακάο που παράγεται από διάφορους τύπους κακαόδεντρου, η παρασκευή της σοκολάτας απαιτεί την ακολουθία συγκεκριμένων σταδίων.Ο καθαρισμός των κόκκων,το καβούρντισμα,το ξεφλούδισμα, το άλεσμα, γίνεται με μηχανικό τρόπο πλέον στις αναπτυγμένες χώρες. Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται είναι αυτόματα και υψηλής τεχνολογίας.Το ίδιο συμβαίνει και με τις ακόλουθες διαδικασίες τις ανάμειξης των υλικών,το ραφινάρισμα,το κονσάρισμα,το καλούπωμα και τελικά την συσκευασία. Οι πιο συνηθισμένες μορφές με τις οποίες διατίθεται στο εμπόριο η σοκολάτα είναι η σοκολάτα γάλακτος, η σοκολάτα αμυγδάλου, η σοκολάτα υγείας και τελευταία η λευκή σοκολάτα. Συχνές είναι οι επιστημονικές έρευνες στην επίδραση που μπορεί να έχει η σοκολάτα στην υγεία, και πιο συγκριμένα οι ουσίες που περιέχει ενώ είναι υπό έρευνα η ψυχοπαθολογική τούς δράση.Οι απόψεις των επιστημόνων διχάζουν ενισχύοντας άλλοτε την ενοχοποίηση της στο καταναλωτικό κοινό π.χ για την πρόκληση πονοκεφάλου, για την εξαρτησιογόνα φύση της.Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι λειτουργεί σαν υποκατάστατο στην ανθρώπινη ψυχολογία με θεραπευτικές ιδιότητες.Ωστόσο η επιθυμία για σοκολάτα δεν μπορεί να κατηγορηθεί καθώς αποτελεί μία από τις μικρές απολαύσεις της ζωής για μικρούς και μεγάλους. el
heal.advisorName Αγγελούσης, Γεώργιος el
heal.committeeMemberName Αγγελούσης, Γεώργιος el
heal.committeeMemberName Κατσογιάννος, Ευάγγελος el
heal.committeeMemberName Πετράκης, Ελευθέριος el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. el
heal.academicPublisherID teiath
heal.numberOfPages 55
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: bourdaki.doc
    Μέγεθος: 8.485Mb
    Μορφότυπο: Microsoft Word

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες