Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Καραμπίνη, Ιωάννα el
dc.date.accessioned 2015-06-25T08:50:37Z
dc.date.available 2015-06-25T08:50:37Z
dc.date.issued 2015-06-25
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/18451
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.title Έλεγχος επιβίωσης των παθογόνων μικροοργανισμών listeria monocytogenes, escherichia coli Ο157:Η7 και salmonella enterica σε ελιές συσκευασμένες σε άλμη el
heal.type bachelorThesis
heal.classification Microbiology
heal.classification Food technology
heal.classification Μικροβιολογία
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI **N/A**-Microbiology
heal.classificationURI **N/A**-Food technology
heal.classificationURI **N/A**-Μικροβιολογία
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.language el
heal.access campus
heal.recordProvider Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. el
heal.publicationDate 2012
heal.bibliographicCitation Καραμπίνη, Ι. (2012). Έλεγχος επιβίωσης των παθογόνων μικροοργανισμών listeria monocytogenes, escherichia coli Ο157:Η7 και salmonella enterica σε ελιές συσκευασμένες σε άλμη . Πτυχιακή. Αθήνα. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. el
heal.abstract Οι επιτραπέζιες ελιές αποτελούν ένα από τα πλέον διαδεδομένα ζυμούμενα προϊόντα στην Ελλάδα. Στην παρούσα εργασία μελετήθηκε η επιβίωση των παθογόνων μικροοργανισμών Listeria monocytogenes, Escherichia coli Ο157:Η7 και Salmonella enterica κατά τη διάρκεια της συντήρησης ζυμωμένων πράσινων επιτραπέζιων ελιών ποικιλίας Χαλκιδικής σε άλμη, ενώ παράλληλα μετρήθηκαν οι πληθυσμοί των γαλακτικών βακτηρίων και των ζυμών και η μεταβολή του pH. Η ζύμωση Ισπανικού τύπου είχε πραγματοποιηθεί με εκκινητήρια καλλιέργεια Lactobacillus pentosus. Μετά το πέρας της ζύμωσης οι ελιές συσκευάστηκαν σε άλμη (NaCl 6% w/v) που ενοφθαλμίστηκε με παθογόνα, σε αρχική συγκέντρωση για το E. coli O157:H7 6,89 log cfu/ mL, τη L. monocytogenes 5,73 log cfu/ mL και τη Salm. enterica 6,34 log cfu/ mL αντίστοιχα. Με τη μέθοδο του εμπλουτισμού ο πληθυσμός του E. coli O157:H7 ανιχνεύθηκε μέχρι την 19η και 27η μέρα της συντήρησης σε ελιές και άλμη αντίστοιχα ενώ ο πληθυσμός της Salm. enterica ανιχνεύθηκε τόσο στην ελιά όσο και στην άλμη μέχρι και την 21η μέρα συντήρησης. Ο πληθυσμός της L. monocytogenes μειώθηκε κατά τη διάρκεια συντήρησης αλλά ανιχνεύθηκε με τη μέθοδο καταμέτρησης τόσο στην ελιά όσο και στην άλμη μέχρι και την 48η μέρα συντήρησης. Από τα αποτελέσματα συνάγεται ότι τα παθογόνα Listeria monocytogenes, Escherichia coli Ο157:Η7 και Salmonella enterica επιβίωσαν για σημαντικό χρόνο τόσο στον ελαιόκαρπο όσο και στην άλμη παρά το δυσμενές περιβάλλον ενός προϊόντος ζύμωσης με χαμηλό pH (4,26), γεγονός που καθιστά πολύ σημαντική την εφαρμογή ορθών χειρισμών για την αποφυγή διασταυρούμενης επιμόλυνσης. el
heal.advisorName Κοντελές, Σπυρίδων el
heal.committeeMemberName [χ.ό.] el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. el
heal.academicPublisherID teiath
heal.numberOfPages 66
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: Εξώφυλλο .pdf
    Μέγεθος: 400.4Kb
    Μορφότυπο: PDF
  • Όνομα: Εξώφυλλο-περιεχόμενα-ευχαριστί ...
    Μέγεθος: 33.13Kb
    Μορφότυπο: Microsoft Word 2007
  • Όνομα: πτυχιακή εργασία.docx
    Μέγεθος: 274.1Kb
    Μορφότυπο: Microsoft Word 2007

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες