Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Ερμιζίδου, Άννα el
dc.contributor.author Βράιλας, Κυριάκος el
dc.date.accessioned 2015-06-25T12:17:26Z
dc.date.available 2015-06-25T12:17:26Z
dc.date.issued 2015-06-25
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/18586
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.title Εφαρμογές κυτταρομετρίας ροής σε γαλακτοκομικά προϊόντα el
heal.type bachelorThesis
heal.classification Food technology
heal.classification Microbiology
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classification Μικροβιολογία
heal.classificationURI **N/A**-Food technology
heal.classificationURI **N/A**-Microbiology
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI **N/A**-Μικροβιολογία
heal.access campus
heal.publicationDate 2012-02
heal.abstract Η κυτταρομετρία ροής είναι μια ισχυρή τεχνική για τη γρήγορη ανάλυση των μονών κυττάρων σε ένα μίγμα, με τη βοήθεια της διασποράς του φωτός και των μετρήσεων φθορισμού. Η παρούσα εργασία μελετά το βαθμό επιβίωσης των κυττάρων βακτηρίων και ζυμών σε σχέση με την ημερομηνία λήξης διάφορων γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως γιαούρτια διαφορετικών ειδών, ροφήματα, τυριά, με τη βοήθεια της τεχνικής της κυτταρομετρίας ροής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δίνεται στη μελέτη των προβιοτικών προϊόντων, καθώς εξετάζεται η ευεργετική τους δράση στον ανθρώπινο οργανισμό. Ορισμένες δοκιμές πραγματοποιούνται σε διαφορετικές συνθήκες pH και με χρήση εκλεκτικών υποστρωμάτων, ώστε να μελετηθούν τα ποσοστά επιβίωσης των κυττάρων υπό την προσομοίωση των γαστρεντερικών συνθηκών. Τέλος, πραγματοποιούνται οι κλασσικές μικροβιολογικές δοκιμές με τη μέθοδο των τρυβλίων, για τον έλεγχο της ορθότητας των μεθόδων της κυτταρομετρίας ροής. Στην εργασία επιπλέον παρουσιάζονται αναλυτικά, οι βασικές πτυχές της κυτταρομετρίας ροής, η περιγραφή της λειτουργίας της συσκευής BactiFlow όπου πραγματοποιήθηκαν οι αναλύσεις της βιωσιμότητας και λειτουργίας των κυττάρων, καθώς και τα πρωτόκολλα σύμφωνα με τα οποία διεξάγονταν οι πειραματικές διαδικασίες για την ανίχνευση μικροοργανισμών. Τέλος, σύμφωνα με τα προκύπτοντα πειραματικά στοιχεία διαπιστώθηκε γενικότερα ότι τα ποσοστά επιβίωσης των κυττάρων είναι ικανοποιητικά με τη πάροδο του χρόνου και εξαρτώνται άμεσα από τις γαστρεντερολογικές συνθήκες του ανθρώπινου οργανισμού και από το είδος του προϊόντος. Μεγαλύτερη επιβίωση παρουσιάζεται στα προϊόντα που περιέχουν την προβιοτική καλλιέργεια Bifidobacterium actiRegularis και μείγματα καλλιεργειών. Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι η ορθότητα και η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων που προκύπτουν με τη τεχνική της κυτταρομετρίας ροής εξαρτάται από την ορθότητα των διαδικασιών προπαρασκευής των δειγμάτων, από τον τύπο των χρησιμοποιούμενων μηχανημάτων, καθώς και τις μεθόδους συντήρησής τους. el
heal.advisorName Μπατρίνου, Ανθιμία el
heal.committeeMemberName [χ.ό.] el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. el
heal.academicPublisherID teiath
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: 60.Εφαρμογές κυτταρομετρίας ροής ...
    Μέγεθος: 3.523Mb
    Μορφότυπο: PDF

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες