Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μπέλσης, Βασίλειος el
dc.contributor.author Γεωργόπουλος, Λεωνίδας el
dc.date.accessioned 2015-06-26T11:24:46Z
dc.date.available 2015-06-26T11:24:46Z
dc.date.issued 2015-06-26
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/19149
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.title Ανίχνευση ιχνών σουσαμιού με την Αλυσιδωτή Αντίδραση Πολυμεράσης (PCR) σε τρόφιμα του εμπορίου el
heal.type bachelorThesis
heal.classification Chemistry
heal.classification Food technology
heal.classification Χημεία
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI **N/A**-Chemistry
heal.classificationURI **N/A**-Food technology
heal.classificationURI **N/A**-Χημεία
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.access campus
heal.publicationDate 2013
heal.abstract Περίληψη:Τροφική αλλεργία, είναι μια δυσμενή επίπτωση στην υγεία, που προέρχεται από μια συγκεκριμένη ανοσολογική αντίδραση που λαμβάνει χώρα αναπαραγώγιμα στην έκθεση σε μια δεδομένη τροφή. Ο ορισμός αυτός περιλαμβάνει ανοσοαποκρίσεις που είναι IgE μεσολαβούμενη, μη IgE μεσολαβούμενη, ή ένα συνδυασμό των δύο. Η τροφική αλλεργία αντιπροσωπεύει μία ανώμαλη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος του βλεννογόνου σε αντιγόνα που παραδίδονται μέσω της στοματικής οδού. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να επιφέρει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία ως και το θάνατο. Καμία θεραπεία δεν υπάρχει επί του παρόντος για την τροφική αλλεργία και η μόνη λύση, είναι η αποφυγή της κατανάλωσης των τροφίμων που προκαλούν αλλεργίες, από τα ευαισθητοποιημένα άτομα. Στα συσκευασμένα τρόφιμα, οι ετικέτες τους, πρέπει να δίνουν άμεσα διαθέσιμες πληροφορίες για τα περιεχόμενα αλλεργιογόνα συστατικά τους προς ενημέρωση των ευαισθητοποιημένων ατόμων. Η παρούσα πτυχιακή μελέτη πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ανίχνευση πιθανών αλλεργιογόνων σουσαμιού σε διάφορα τρόφιμα του εμπορίου εφαρμόζοντας την μέθοδο της αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης-PCR, καθώς το σουσάμι αποτελεί αλλεργιογόνο τρόφιμο (βάση νομοθεσίας), και πιθανών να μην αναγράφεται ή να αναγράφεται λανθασμένα στη συσκευασία των τροφίμων που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Αυτή η απόκλιση από την νομοθεσία μπορεί να οφείλεται σε απρόβλεπτη επιμόλυνση των προϊόντων κατά την διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας, και από την πρώτη όψη μπορεί αυτό να φαίνεται ακίνδυνο, αλλά όμως τελικά μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας σε ευαισθητοποιημένα-αλλεργικά άτομα. el
heal.advisorName Χούχουλα, Δήμητρα el
heal.committeeMemberName [χ.ό.] el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. el
heal.academicPublisherID teiath
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: 82. ΠΤΥΧΙΑΚΗ-ΜΠΕΛΣΗΣ-ΓΕΩΡΓΟΠΟΥ ...
    Μέγεθος: 18.34Mb
    Μορφότυπο: PDF

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες