Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Χαριτάκη, Κορνηλία el
dc.date.accessioned 2015-06-27T09:02:03Z
dc.date.available 2015-06-27T09:02:03Z
dc.date.issued 2015-06-27
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/19661
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.title Γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών και υγεία el
heal.type bachelorThesis
heal.classification Nutrition
heal.classification Health
heal.classification Διατροφή
heal.classification Υγεία
heal.classificationURI **N/A**-Nutrition
heal.classificationURI **N/A**-Health
heal.classificationURI **N/A**-Διατροφή
heal.classificationURI **N/A**-Υγεία
heal.access campus
heal.publicationDate 2014
heal.abstract Περίληψη:Στην παρούσα εργασία παρουσιάζονται τα γαλακτοκομικά προϊόντα που διατίθενται προς κατανάλωση και περιέχουν χαμηλά λιπαρά. Αρχικά, γίνεται μια σύντομη εισαγωγή στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα ως προς την σημασία τους για την υγεία του ανθρώπου και την απήχηση που εμφανίζουν από τους καταναλωτές. Επειδή το αντικείμενο της εργασίας είναι το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών και για να γίνει αυτό πιο κατανοητό, γίνεται μια εκτενής ανάλυση των λιποειδών που υπάρχουν γενικότερα αλλά και πιο συγκεκριμένα στο γάλα. Επίσης, γίνεται αναφορά στην διαδικασία απ’ την στιγμή που λαμβάνει ο άνθρωπος τα λιπαρά οξέα από την τροφή, το πως τα επεξεργάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός μέχρι και την αποθήκευση τους στον οργανισμό. Με την ανάλυση αυτή των λιποειδών φαίνεται τι επιδράσεις μπορεί να έχουν στην υγεία, τα πλούσια σε λιπαρά τρόφιμα, με αποτέλεσμα την εμφάνιση σοβαρών ασθενειών. Στην συνέχεια, αφού πρώτα γίνει μια εισαγωγή στα light προϊόντα, στο πως αυτά εισήχθησαν στην αγορά αλλά και στο πως κατηγοριοποιούνται ώστε να δειχθεί σε πια κατηγορία ανήκουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών, παρουσιάζονται όλες οι τεχνολογικές επεξεργασίες για την παραγωγή του γάλακτος και όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων και της διαδικασίας επίτευξης της μείωσης του λίπους τους. Βεβαίως, γίνεται μια ολοκληρωμένη αναφορά τόσο στην κοινοτική, ευρωπαϊκή αλλά και στην διεθνή ισχύουσα νομοθεσία, για το κάθε προϊόν ξεχωριστά. Τέλος, μέσα από την έρευνα της τεχνολογίας όλων αυτών των προϊόντων, φανερώνεται η χρήση πρόσθετων ουσιών που χρησιμοποιούνται σαν υποκατάστατα λίπους στα τρόφιμα αυτά, για καλύτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και καλύτερες συνθήκες των προϊόντων κατά την αποθήκευσή τους. Έτσι, αναφέρονται τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα υποκατάστατα λίπους στα γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών στην Ελλάδα, το πώς δρουν κατά την προσθήκη τους στα τρόφιμα και το αποτέλεσμα που εμφανίζουν στο τελικό προϊόν. el
heal.advisorName Κουλούρης, Σπυρίδων el
heal.committeeMemberName [χ.ό.] el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. el
heal.academicPublisherID teiath
heal.fullTextAvailability false


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: 171. Γαλακτοκομικά Προιόντα ...
    Μέγεθος: 2.634Mb
    Μορφότυπο: Microsoft Word 2007

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες