Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Βαρβιτσιώτη, Ελισάβετ el
dc.date.accessioned 2015-01-11T18:49:29Z
dc.date.issued 2015-01-11
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/3785
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject Fishery products--Spoilage
dc.subject Cold storage
dc.subject Φθορά
dc.subject αναξιοποίητα είδη ψαριών
dc.subject κατάψυξη
dc.title Spoilage of certain under-utilized fish species during storage in ice en
heal.type masterThesis
heal.classification Food technology and engineering
heal.classification Fish as food
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classification Ψάρια
heal.classificationURI http://data.seab.gr/concepts/1206d77258fd66c88274d85384bf2041de953cef
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85048617
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI **N/A**-Ψάρια
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85048713
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85027926
heal.dateAvailable 10000-01-01
heal.language en
heal.access forever
heal.recordProvider Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 1994
heal.bibliographicCitation Varvitsioti, E.P. (1994) Spoilage of certain under-utilized fish species during storage in ice. Master thesis. University of Humberside el
heal.abstract The storage life of iced chub mackerel (Scombrus japonicus) and horse mackerel (Trachurus trachurus) was studied. The quality was evaluated by means of organoleptic assessment, trimethylamine nitrogen determination (TMA-N), thiobarbituric acid test (TBA), and determination of the free fatty acids (FFA). Chub mackerel and horse mackerel were judged suitable for human consumption for at least 11 and 15 days, respectively, on the basis of sensory assessment, when the TMA-N was 1.66 mg % and 6.82 mg %, TBA values were 10.10 mg malonaldehyde/kg and 5.60 mg malonaldehyde/kg, and FFA content was 0.38 % and 0.28 %, respectively. A relationship between TMA-N content and sensory evaluation was found for horse mackerel. TMA-N values remained low for chub mackerel, not exceeding 2.59 mg %. TBA values increased for chub mackerel and horse mackerel but there was not relationship with sensory assessment. The FFA content increased progressively for both species. en
heal.advisorName Λουγκοβόης, Βλαδίμηρος el
heal.committeeMemberName [χ.ό.] el
heal.academicPublisher Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teiath
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: SPOILAGE OF CERTAIN UNDER ...
    Μέγεθος: 65.00Kb
    Μορφότυπο: PDF

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες