dc.contributor.author | Νερατζής, Ηλίας Θ. | el |
dc.contributor.author | Ταταρίδης, Παναγιώτης | el |
dc.date.accessioned | 2015-01-24T21:25:39Z | |
dc.date.available | 2015-01-24T21:25:39Z | |
dc.date.issued | 2015-01-24 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11400/4695 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.source | http://e-jst.teiath.gr/ | en |
dc.subject | Vine pruning | |
dc.subject | Κλάδεμα αμπέλου | |
dc.subject | Integrated enology | |
dc.subject | Winery wastes | |
dc.subject | By-products | |
dc.subject | Grape stalks | |
dc.subject | Vine prunings | |
dc.subject | Grape pomace | |
dc.subject | Grape seed | |
dc.subject | Yeast lees | |
dc.subject | Ολοκληρωμένη οινολογία | |
dc.subject | Οινοποιητικά απόβλητα | |
dc.subject | Υποπροϊόντα | |
dc.subject | Κοτσάνια σταφυλιών | |
dc.subject | Κλαδέματα αμπέλου | |
dc.subject | Σπόροι σταφυλιού | |
dc.subject | Κατακάθια μαγιάς | |
dc.subject | Στέμφυλα | |
dc.title | Integrated enology | en |
heal.type | journalArticle | |
heal.secondaryTitle | utilization of winery wastes for the production of high added value products | en |
heal.classification | Technology | |
heal.classification | Chemical technology | |
heal.classification | Τεχνολογία | |
heal.classification | Χημική τεχνολογία | |
heal.classificationURI | http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85133147 | |
heal.classificationURI | http://skos.um.es/unescothes/C00565 | |
heal.classificationURI | **N/A**-Τεχνολογία | |
heal.classificationURI | **N/A**-Χημική τεχνολογία | |
heal.language | en | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών | el |
heal.publicationDate | 2006 | |
heal.bibliographicCitation | Nerantzis, E.T. and Tataridis, P. (2006). Integrated enology: utilization of winery wastes for the production of high added value products. "e-Journal of Science & Technology". [Online] 1(3): 79-89. Available from: http://e-jst.teiath.gr/ | en |
heal.abstract | Grape growing and wine making generate a number of wastes and by-products. These materials include vine prunings, grape stalks, grape pomace and grape seeds, yeast lees, tartrate, carbon dioxide and wastewater. Only a very small portion of these materials is used world wide. This article presents a number of value adding technologies for the valorization of those products | en |
heal.abstract | Η παραγωγή σταφυλιών καθώς και η οινοποιητική διεργασία συνοδεύονται από ένα μεγάλο αριθμό υποπροϊόντων όπως είναι οι κληματίδες, τα στέμφυλα, οι βόστρυχες, τα γήγαρτα, το ίζημα των ζυμομυκήτων (οινολάσπες), η τρυγία, το διοξείδιο του άνθρακα, και το νερό καθαρισμού των δεξαμενών. Προς το παρόν ένα μικρό μέρος αυτών τυγχάνει αξιοποίησης από τα περισσότερα οινοποιεία. Αυτή η εργασία παρουσιάζει ένα αριθμό από τεχνολογίες που στοχεύουν στην αξιοποίηση αυτών των υποπροϊόντων. | el |
heal.publisher | Νερατζής, Ηλίας | el |
heal.publisher | Σιανούδης, Ιωάννης | el |
heal.journalName | e-Journal of Science & Technology | en |
heal.journalName | e-Περιοδικό Επιστήμης & Τεχνολογίας | el |
heal.journalType | peer-reviewed | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: