Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Σωτηρόπουλος, Ιωάννης el
dc.contributor.author Φράγκος, Κωνσταντίνος Κ. el
dc.date.accessioned 2015-01-27T20:14:08Z
dc.date.available 2015-01-27T20:14:08Z
dc.date.issued 2015-01-27
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/4876
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject Διατροφικά πρότυπα κατανάλωσης
dc.subject Φυσικά, τεχνικά, βιολογικά χαρακτηριστικά
dc.subject Alimentary consumption patterns
dc.subject Physical, technical, biological characteristics
dc.title A new approach to the description of alimentary consumption patterns en
heal.type conferenceItem
heal.secondaryTitle the case of Greece en
heal.generalDescription ISSN Σειράς Πρακτικών: 1791 – 8499 el
heal.generalDescription Proceedings Series: 1791 - 8499 en
heal.classification Social sciences
heal.classification Statistics
heal.classification Κοινωνικές επιστήμες
heal.classification Στατιστική
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85124003
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh99001414
heal.classificationURI **N/A**-Κοινωνικές επιστήμες
heal.classificationURI **N/A**-Στατιστική
heal.contributorName Φράγκος, Χρήστος Κ. (1949-) (επιμ.) el
heal.language el
heal.language en
heal.access campus
heal.recordProvider Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Κατεύθυνση Διοίκησης Επιχειρήσεων el
heal.publicationDate 2009-05
heal.bibliographicCitation Sotiropoulos, I. and Frangos, C.C. (2009). A new approach to the description of alimentary consumption patterns: the case of Greece. in 2nd International Conference: Quantitative and Qualitative Methodologies in the Economics and Administrative Sciences. Athens, 25th to 27th May 2009. Athens: TEI of Athens. pp. 421-427. en
heal.abstract The understanding of the formation and the evolution of alimentary consumption patterns requires a broad and multidimensional approach. Foods are either of plant or animal, agricultural or industrial origin, and in these forms they play their biological role; the consumption of foods has consequences (social, economical, health, etc.) on an individual level as well as on a wider collective level. In this essay we attempt to describe alimentary patterns in Greece (1957-2005) from three different dimensions: Natural (animal or plant origin), technical (agricultural or industrial origin) and biological (nutritional properties). The description - which is the base of interpretation - is done through charts and tables, based on numerical indicators that are deduced from simple functions-illustrations. The tables are simple or double-entry and we present spreading diagrams. en
heal.abstract Η κατανόηση της διαμόρφωσης και εξέλιξης των διατροφικών προτύπων αναγκαιεί πολύπλευρης αντιμετώπισης. Τα τρόφιμα επιτελώντας το ζωτικό βιολογικό τους ρόλο είναι φυτικής ή ζωικής προέλευσης, αγροτικά ή βιομηχανικός με συνέπειες και σε ατομικό αλλά και ευρύτερα συλλογικό επίπεδο (οικονομικό, κοινωνικό, υγείας κ.ο.κ.). Η εργασία αυτή επιχειρεί να περιγράφει τα διατροφικά πρότυπα στην Ελλάδα (1957-2005) από τρεις διαφορετικές διαστάσεις: Φυσική (ζωικής ή φυτικής προέλευσης), τεχνική (αγροτικής ή βιομηχανικής προέλευσης) και βιολογική (θρεπτικές ιδιότητες). Η περιγραφή, που αποτελεί τη βάση της ερμηνείας, γίνεται με πίνακες και διαγράμματα, που βασίζονται σε αριθμοδείκτες οι οποίοι εξάγονται με απλές απεικονίσεις-συναρτήσεις. Οι πίνακες είναι απλής-διπλής εισόδου και τα διαγράμματα είναι διασποράς. el
heal.publisher Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας el
heal.publisher TEI of Athens en
heal.fullTextAvailability true
heal.conferenceName 2nd International Conference: Quantitative and Qualitative Methodologies in the Economics and Administrative Sciences en
heal.conferenceItemType full paper


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες