dc.contributor.author | Σπυριδόπουλος, Θεμιστοκλής Ν. | el |
dc.contributor.author | Καζιάνη, Κατερίνα | el |
dc.contributor.author | Κακκαβάς, Θεόδωρος | el |
dc.contributor.author | Γιαλαμάς, Σπύρος | el |
dc.contributor.author | Μπαλανίκα, Αλέξια Π. | el |
dc.contributor.author | Μπαλτάς, Χρήστος Σ. | el |
dc.contributor.author | Πετρίδου, Ελένη Θ. | el |
dc.date.accessioned | 2014-06-01T17:17:24Z | |
dc.date.available | 2014-06-01T17:17:24Z | |
dc.date.issued | 2014-06-01 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11400/491 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | Καρκινογένεση | |
dc.subject | Διατροφή | |
dc.subject | Carcinogenesis--Molecular aspects | |
dc.subject | Nutrition | |
dc.subject | Hodgkin's disease | |
dc.title | Συσχέτιση του καρκίνου με θρεπτικά συστατικά και μικροδιατροφικά στοιχεία | el |
dc.title | Association of cancer with nutrient compounds and micronutrients | en |
heal.type | journalArticle | |
heal.classification | Ιατρική | |
heal.classification | Καρκίνος | |
heal.classification | Medicine | |
heal.classification | Oncology | |
heal.classificationURI | **N/A**-Ιατρική | |
heal.classificationURI | **N/A**-Καρκίνος | |
heal.classificationURI | http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh00006614 | |
heal.classificationURI | http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85094724 | |
heal.keywordURI | http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh91006258 | |
heal.keywordURI | http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85061347 | |
heal.language | el | |
heal.language | en | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Αθήνας.Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας.Πρώην τμήμα Βασικών Ιατρικών Μαθημάτων | el |
heal.publicationDate | 2008-08 | |
heal.bibliographicCitation | Σπυριδόπουλος, Θ.Ν., Καζιάνη, Κ., Κακκαβάς, Θ., Γιαλαμάς, Σ., Μπαλανίκα, Α.Π., Μπαλτάς, Χ., Πετρίδου, Ε.Θ.. (2008). Συσχέτιση του Καρκίνου με Θρεπτικά Συστατικά και Μικροδιατροφικά στοιχεία. "Ιατρικά Χρονικά". ΚΑ (7-8), 337-46. | el |
heal.abstract | Η επίπτωση του καρκίνου παρουσιάζει αξιοσημείωτη γεωγραφική διακύμανση. Συγκλίνουσες ενδείξεις από επιδημιολογικές, κλινικές και πειραματικές έρευνες ενοχοποιούν ορισμένους διατροφικούς παράγοντες για μεγάλο μέρος του σύγχρονου νοσολογικού φάσματος το οποίο καλύπτει, μεταξύ άλλων, αρκετούς τύπους καρκίνου. Τα λαχανικά και, τα φρούτα σε μικρότερο βαθμό, παρουσιάζουν αρνητική συσχέτιση με την καρκινογένεση, ενώ υπάρχουν στοιχεία ότι η κατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου. | el |
heal.abstract | The incidence of cancer presents a remarkable geographical variability. There is accumulating epidemiological evidence from clinical and experimental studies that specific nutritional factors are related with a significant portion of the current disease spectrum which includes and several types of cancer. The consumption of vegetables and fruits, to a lesser degree, have negative association with carcinogenesis, whereas, there is evidence that the consumption of red meat increases the risk for the development of certain types of cancer. | en |
heal.publisher | Μωραίτου-Σιδερίδη, Ε. Μ. | el |
heal.journalName | Ιατρικά Χρονικά | el |
heal.journalName | Medical Annals | en |
heal.journalType | peer-reviewed | |
heal.fullTextAvailability | true | |
heal.dateCreated | 2008-07 |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: