Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Σπυριδόπουλος, Θεμιστοκλής Ν. el
dc.contributor.author Καζιάνη, Κατερίνα el
dc.contributor.author Κακκαβάς, Θεόδωρος el
dc.contributor.author Γιαλαμάς, Σπύρος el
dc.contributor.author Μπαλανίκα, Αλέξια Π. el
dc.contributor.author Μπαλτάς, Χρήστος Σ. el
dc.contributor.author Πετρίδου, Ελένη Θ. el
dc.date.accessioned 2014-06-01T17:17:24Z
dc.date.available 2014-06-01T17:17:24Z
dc.date.issued 2014-06-01
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/491
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject Καρκινογένεση
dc.subject Διατροφή
dc.subject Carcinogenesis--Molecular aspects
dc.subject Nutrition
dc.subject Hodgkin's disease
dc.title Συσχέτιση του καρκίνου με θρεπτικά συστατικά και μικροδιατροφικά στοιχεία el
dc.title Association of cancer with nutrient compounds and micronutrients en
heal.type journalArticle
heal.classification Ιατρική
heal.classification Καρκίνος
heal.classification Medicine
heal.classification Oncology
heal.classificationURI **N/A**-Ιατρική
heal.classificationURI **N/A**-Καρκίνος
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh00006614
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85094724
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh91006258
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85061347
heal.language el
heal.language en
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Αθήνας.Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας.Πρώην τμήμα Βασικών Ιατρικών Μαθημάτων el
heal.publicationDate 2008-08
heal.bibliographicCitation Σπυριδόπουλος, Θ.Ν., Καζιάνη, Κ., Κακκαβάς, Θ., Γιαλαμάς, Σ., Μπαλανίκα, Α.Π., Μπαλτάς, Χ., Πετρίδου, Ε.Θ.. (2008). Συσχέτιση του Καρκίνου με Θρεπτικά Συστατικά και Μικροδιατροφικά στοιχεία. "Ιατρικά Χρονικά". ΚΑ (7-8), 337-46. el
heal.abstract Η επίπτωση του καρκίνου παρουσιάζει αξιοσημείωτη γεωγραφική διακύμανση. Συγκλίνουσες ενδείξεις από επιδημιολογικές, κλινικές και πειραματικές έρευνες ενοχοποιούν ορισμένους διατροφικούς παράγοντες για μεγάλο μέρος του σύγχρονου νοσολογικού φάσματος το οποίο καλύπτει, μεταξύ άλλων, αρκετούς τύπους καρκίνου. Τα λαχανικά και, τα φρούτα σε μικρότερο βαθμό, παρουσιάζουν αρνητική συσχέτιση με την καρκινογένεση, ενώ υπάρχουν στοιχεία ότι η κατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου. el
heal.abstract The incidence of cancer presents a remarkable geographical variability. There is accumulating epidemiological evidence from clinical and experimental studies that specific nutritional factors are related with a significant portion of the current disease spectrum which includes and several types of cancer. The consumption of vegetables and fruits, to a lesser degree, have negative association with carcinogenesis, whereas, there is evidence that the consumption of red meat increases the risk for the development of certain types of cancer. en
heal.publisher Μωραίτου-Σιδερίδη, Ε. Μ. el
heal.journalName Ιατρικά Χρονικά el
heal.journalName Medical Annals en
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability true
heal.dateCreated 2008-07


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: Συσχέτιση του Καρκίνου με Θρεπτικά ...
    Μέγεθος: 414.5Kb
    Μορφότυπο: PDF

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες