dc.contributor.author | Δελημάρης, Ιωάννης Α. | el |
dc.date.accessioned | 2015-02-02T10:32:31Z | |
dc.date.available | 2015-02-02T10:32:31Z | |
dc.date.issued | 2015-02-02 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11400/5451 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.source | http://e-jst.teiath.gr/ | en |
dc.subject | Lipid peroxidation | |
dc.subject | Antioxidants | |
dc.subject | Λιπιδική υπεροξείδωση | |
dc.subject | Αντιοξειδωτικά | |
dc.subject | Διατροφή | |
dc.subject | Nutrition | |
dc.title | Ο ρόλος της διατροφής στην παρεμπόδιση της οξείδωσης των LDL | el |
dc.title | The role of nutrition in the prevention of LDL oxidation | en |
heal.type | journalArticle | |
heal.secondaryTitle | μια σύντομη ανασκόπηση | el |
heal.secondaryTitle | a short-review | en |
heal.classification | Technology | |
heal.classification | Chemical technology | |
heal.classification | Τεχνολογία | |
heal.classification | Χημική τεχνολογία | |
heal.classificationURI | http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85133147 | |
heal.classificationURI | http://skos.um.es/unescothes/C00565 | |
heal.classificationURI | **N/A**-Τεχνολογία | |
heal.classificationURI | **N/A**-Χημική τεχνολογία | |
heal.keywordURI | http://lod.nal.usda.gov/10490 | |
heal.keywordURI | http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85005727 | |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.publicationDate | 2011 | |
heal.bibliographicCitation | Δελημάρης, Ι.Α. (2011). Ο ρόλος της διατροφής στην παρεμπόδιση της οξείδωσης των LDL: μια σύντομη ανασκόπηση. "e-Περιοδικό Επιστήμης & Τεχνολογίας". [Online] 6(4): 67-74. Διαθέσιμο από: http://e-jst.teiath.gr/ | el |
heal.abstract | Τα αντιοξειδωτικά της διατροφής θεωρείται ότι διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο για τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού, ενώ τα τελευταία χρόνια διερευνάται εντατικά η αποτελεσματικότητα της διαιτητικής χορήγησης αντιοξειδωτικών μορίων που εμπεριέχονται στα σωματίδια των λιποπρωτεινών χαμηλής πυκνότητας (LDL) ως παρεμποδιστικοί παράγοντες έναντι της οξείδωσης των LDL. Ωστόσο, παρά τα θετικά αποτελέσματα μελετών που αναφέρονται σε κυτταρο- καλλιέργειες και σε πειραματόζωα, η ευεργετική επίδραση στον άνθρωπο δεν έχει τη θεωρητικά αναμενόμενη βαρύτητα, αφού οι κλινικές τυχαιοποιημένες μελέτες παρουσιάζουν μια λιγότερο ενθαρρυντική εικόνα. Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η διαλεύκανση του ρόλου των αντιοξεδωτικών της διατροφής στην αναστολή της οξείδωσης των LDL, με έμφαση στα αντιοξειδωτικά που φυσιολογικά εντοπίζονται εντός των LDL σωματιδίων. | el |
heal.abstract | Νutritional antioxidants are considered to play a key role in maintaining the physiological functions of the human body. In recent years, the effectiveness of antioxidants contained in the low density lipoprotein (LDL) particles as blocking agents against LDL oxidation has been intensively investigated. However, despite the positive results of studies carried out in cell cultures and animals, the theoretically expected beneficial effect on humans has not been established, since randomized population studies showed a less encouraging clinical picture. The purpose of this study is to elucidate the role of nutritional antioxidants in the inhibition of LDL oxidation, with emphasis on antioxidants naturally found in the LDL particles. | en |
heal.publisher | Νερατζής, Ηλίας | el |
heal.publisher | Σιανούδης, Ιωάννης | el |
heal.journalName | e-Journal of Science & Technology | en |
heal.journalName | e-Περιοδικό Επιστήμης & Τεχνολογίας | el |
heal.journalType | peer-reviewed | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: