Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Ahipasaoglou, Suavi en
dc.contributor.author Korkmaz, Erdem en
dc.date.accessioned 2015-02-02T18:50:01Z
dc.date.issued 2015-02-02
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/5516
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://www.dratte.gr/DRATTE/V8.html el
dc.subject Wine tourism
dc.subject Service quality
dc.subject Capadoccia
dc.subject Turkey
dc.subject Οινικός τουρισμός
dc.subject Ποιότητα υπηρεσιών
dc.subject Καππαδοκία
dc.subject Τουρκία
dc.title Service quality perceptions of the tourists participating wine tourism en
heal.type journalArticle
heal.secondaryTitle Α research at Capadoccia Region en
heal.classification Tourism
heal.classification Entrepreneurship
heal.classification Τουρισμός
heal.classification Επιχειρηματικότητα
heal.classificationURI : http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85136255
heal.classificationURI http://lod.nal.usda.gov/20578
heal.classificationURI **N/A**-Τουρισμός
heal.classificationURI **N/A**- Επιχειρηματικότητα
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh2006003771
heal.dateAvailable 10000-01-01
heal.language en
heal.access forever
heal.recordProvider Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας el
heal.publicationDate 2009-03
heal.bibliographicCitation Ahipasaoglou, S. & Korkmaz, E. (2009) Service quality perceptions of the tourists participating wine tourism: a research at Capadoccia Region. "Tourism Issues". 8. p.82-105. en
heal.abstract Abstract:Recently, it’s observed that demand on alternative tourism types are growing. Wine tourism, one of the alternative tourism types, spesifically gained importance in the 1990’s. Wines that made in different countries from different types of grapes are among the reasons to visit that place for the wine tourists. Besides, tourists visiting vineyards, wineries and wine festivals at the well-known wine reigons with organized tours or alone. Scarcely, determining the perceptions of wine tourists about service quality is important for wineries. In this study, wine tourists’ perceptions about service quality for wine tasting is determined with the SERVQUAL scale. Research carried at Capadoccia region ended with 296 valid questionnaire forms. By analyzing the data t-test, chisquare, Mann-Whitney U and Kruskal Wallis are utilized. After analyzing the data there is no significant difference revealed between the tourists perceptions about service quality and wine tasting experience. Besides, it’s determined that some relations and differences between the tourists demographic variables and service quality perceptions. Within this research results, an important contribution is made not also to the related literature but also to the wine tourism sector. en
heal.publisher ΔΡ.Α.Τ.Τ.Ε.- Ινστιτούτο Τουριστικών Μελετών και Ερευνών el
heal.journalName Τουριστικά θέματα el
heal.journalName Tourism Issues en
heal.journalType non peer-reviewed
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: SERVICE QUALITY PERCEPTIONS.pdf
    Μέγεθος: 1.766Mb
    Μορφότυπο: PDF

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες