Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Ντογκαντζή, Ιωάννα el
dc.date.accessioned 2015-02-13T17:31:00Z
dc.date.available 2015-02-13T17:31:00Z
dc.date.issued 2015-02-13
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/6163
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject Vegetables
dc.subject Packing
dc.subject Food quality
dc.subject Οπωροκηπευτικά
dc.subject Συσκευασία
dc.subject Ποιότητα τροφίμων
dc.title Συσκευασία νωπών οπωροκηπευτικών προϊόντων el
heal.type bachelorThesis
heal.classification Food technology
heal.classification Food security
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classification Ασφάλεια τροφίμων
heal.classificationURI http://lod.nal.usda.gov/40859
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh2009007706
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI **N/A**-Ασφάλεια τροφίμων
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85142489
heal.keywordURI http://lod.nal.usda.gov/27606
heal.language el
heal.language en
heal.access campus
heal.recordProvider Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. el
heal.publicationDate 2014
heal.bibliographicCitation Ντογκαντζή, Ι. (2014). Συσκευασία νωπών οπωροκηπευτικών προϊόντων. Πτυχιακή. Αθήνα. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. el
heal.abstract Περίληψη:Η παρούσα πτυχιακή πραγματεύεται τη συσκευασία των νωπών οπωροκηπευτικών προϊόντων. Αρχικά εξετάζονται οι φυσιολογικές διαδικασίες οι οποίες υποβαθμίζουν την ποιότητα των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, όπως η αναπνοή και η διαπνοή, καθώς και οι διάφοροι παράγοντες από τους οποίους εξαρτώνται οι τελευταίες. Στη συνέχεια αναφέρονται οι επικρατέστερες συσκευασίες λιανικής πώλησης και τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Ακολουθεί μια εκτενής περιγραφή της συσκευασίας σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα (MAP), των οφελών της και προτείνεται ένα μαθηματικό μοντέλο για αυτή. Παρουσιάζονται επίσης τα υλικά, τα συστήματα και οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για συσκευασία σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα, ενώ εξετάζεται και η ασφάλεια των αντίστοιχα συσκευασμένων τροφίμων. Στο τέλος γίνεται αναφορά στην συσκευασία νωπών οπωροκηπευτικών σε συνθήκες τροποποιημένης υγρασίας. el
heal.abstract Abstract:This thesis deals with the packaging of fresh horticultural produce. In the beginning the physiological processes that degrade the quality of fresh fruits and vegetables are examined, such as respiration and transpiration, as well as the various factors that affect the latter. Consequently, the most popular retail packaging and their main features are reviewed. These are followed by a comprehensive description of modified atmosphere packaging (MAP), its benefits and a corresponding mathematical model is proposed. Furthermore, the materials, systems and technologies used in modified atmosphere packaging are presented among with the safety of respectively packaged foods. The packaging of fresh produce in modified humidity packaging is examined in the last chapter. en
heal.advisorName Παπαδάκης, Σπυρίδων Ε. el
heal.committeeMemberName Παπαδάκης, Σπυρίδων el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. el
heal.academicPublisherID teiath
heal.numberOfPages 70
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΝΤΟΓΚΑΝΤΖΗ.pdf
    Μέγεθος: 2.407Mb
    Μορφότυπο: PDF

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες