dc.contributor.author | Ντογκαντζή, Ιωάννα | el |
dc.date.accessioned | 2015-02-13T17:31:00Z | |
dc.date.available | 2015-02-13T17:31:00Z | |
dc.date.issued | 2015-02-13 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11400/6163 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | Vegetables | |
dc.subject | Packing | |
dc.subject | Food quality | |
dc.subject | Οπωροκηπευτικά | |
dc.subject | Συσκευασία | |
dc.subject | Ποιότητα τροφίμων | |
dc.title | Συσκευασία νωπών οπωροκηπευτικών προϊόντων | el |
heal.type | bachelorThesis | |
heal.classification | Food technology | |
heal.classification | Food security | |
heal.classification | Τεχνολογία τροφίμων | |
heal.classification | Ασφάλεια τροφίμων | |
heal.classificationURI | http://lod.nal.usda.gov/40859 | |
heal.classificationURI | http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh2009007706 | |
heal.classificationURI | **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων | |
heal.classificationURI | **N/A**-Ασφάλεια τροφίμων | |
heal.keywordURI | http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85142489 | |
heal.keywordURI | http://lod.nal.usda.gov/27606 | |
heal.language | el | |
heal.language | en | |
heal.access | campus | |
heal.recordProvider | Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. | el |
heal.publicationDate | 2014 | |
heal.bibliographicCitation | Ντογκαντζή, Ι. (2014). Συσκευασία νωπών οπωροκηπευτικών προϊόντων. Πτυχιακή. Αθήνα. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. | el |
heal.abstract | Περίληψη:Η παρούσα πτυχιακή πραγματεύεται τη συσκευασία των νωπών οπωροκηπευτικών προϊόντων. Αρχικά εξετάζονται οι φυσιολογικές διαδικασίες οι οποίες υποβαθμίζουν την ποιότητα των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, όπως η αναπνοή και η διαπνοή, καθώς και οι διάφοροι παράγοντες από τους οποίους εξαρτώνται οι τελευταίες. Στη συνέχεια αναφέρονται οι επικρατέστερες συσκευασίες λιανικής πώλησης και τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Ακολουθεί μια εκτενής περιγραφή της συσκευασίας σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα (MAP), των οφελών της και προτείνεται ένα μαθηματικό μοντέλο για αυτή. Παρουσιάζονται επίσης τα υλικά, τα συστήματα και οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για συσκευασία σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα, ενώ εξετάζεται και η ασφάλεια των αντίστοιχα συσκευασμένων τροφίμων. Στο τέλος γίνεται αναφορά στην συσκευασία νωπών οπωροκηπευτικών σε συνθήκες τροποποιημένης υγρασίας. | el |
heal.abstract | Abstract:This thesis deals with the packaging of fresh horticultural produce. In the beginning the physiological processes that degrade the quality of fresh fruits and vegetables are examined, such as respiration and transpiration, as well as the various factors that affect the latter. Consequently, the most popular retail packaging and their main features are reviewed. These are followed by a comprehensive description of modified atmosphere packaging (MAP), its benefits and a corresponding mathematical model is proposed. Furthermore, the materials, systems and technologies used in modified atmosphere packaging are presented among with the safety of respectively packaged foods. The packaging of fresh produce in modified humidity packaging is examined in the last chapter. | en |
heal.advisorName | Παπαδάκης, Σπυρίδων Ε. | el |
heal.committeeMemberName | Παπαδάκης, Σπυρίδων | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. | el |
heal.academicPublisherID | teiath | |
heal.numberOfPages | 70 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: