dc.contributor.author | Μπέλσης, Βασίλειος | el |
dc.contributor.author | Γεωργόπουλος, Λεωνίδας | el |
dc.date.accessioned | 2015-02-14T17:06:28Z | |
dc.date.available | 2015-02-14T17:06:28Z | |
dc.date.issued | 2015-02-14 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11400/6268 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | Food allergy | |
dc.subject | Epidemiology | |
dc.subject | Legislation | |
dc.subject | Τροφική αλλεργία | |
dc.subject | Επιδημιολογία | |
dc.subject | Νομοθεσία | |
dc.title | Ανίχνευση ιχνών σουσαμιού με την Αλυσιδωτή Αντίδραση Πολυμεράσης (PCR) σε τρόφιμα του εμπορίου | el |
heal.type | bachelorThesis | |
heal.classification | Chemistry | |
heal.classification | Food technology | |
heal.classification | Χημεία | |
heal.classification | Τεχνολογία τροφίμων | |
heal.classificationURI | http://data.seab.gr/concepts/c1dfd96eea8cc2b62785275bca38ac261256e278) | |
heal.classificationURI | http://lod.nal.usda.gov/40859 | |
heal.classificationURI | **N/A**-Χημεία | |
heal.classificationURI | **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων | |
heal.keywordURI | http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85050258 | |
heal.keywordURI | http://skos.um.es/unescothes/C01403 | |
heal.language | el | |
heal.access | campus | |
heal.recordProvider | Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. | el |
heal.publicationDate | 2013 | |
heal.bibliographicCitation | Μπέλσης, Β. και Γεωργόπουλος, Λ . (2013). Ανίχνευση ιχνών σουσαμιού με την Αλυσιδωτή Αντίδραση Πολυμεράσης (PCR) σε τρόφιμα του εμπορίου. Πτυχιακή. Αθήνα. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. | el |
heal.abstract | Περίληψη:Τροφική αλλεργία, είναι μια δυσμενή επίπτωση στην υγεία, που προέρχεται από μια συγκεκριμένη ανοσολογική αντίδραση που λαμβάνει χώρα αναπαραγώγιμα στην έκθεση σε μια δεδομένη τροφή. Ο ορισμός αυτός περιλαμβάνει ανοσοαποκρίσεις που είναι IgE μεσολαβούμενη, μη IgE μεσολαβούμενη, ή ένα συνδυασμό των δύο. Η τροφική αλλεργία αντιπροσωπεύει μία ανώμαλη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος του βλεννογόνου σε αντιγόνα που παραδίδονται μέσω της στοματικής οδού. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να επιφέρει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία ως και το θάνατο. Καμία θεραπεία δεν υπάρχει επί του παρόντος για την τροφική αλλεργία και η μόνη λύση, είναι η αποφυγή της κατανάλωσης των τροφίμων που προκαλούν αλλεργίες, από τα ευαισθητοποιημένα άτομα. Στα συσκευασμένα τρόφιμα, οι ετικέτες τους, πρέπει να δίνουν άμεσα διαθέσιμες πληροφορίες για τα περιεχόμενα αλλεργιογόνα συστατικά τους προς ενημέρωση των ευαισθητοποιημένων ατόμων. Η παρούσα πτυχιακή μελέτη πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ανίχνευση πιθανών αλλεργιογόνων σουσαμιού σε διάφορα τρόφιμα του εμπορίου εφαρμόζοντας την μέθοδο της αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης-PCR, καθώς το σουσάμι αποτελεί αλλεργιογόνο τρόφιμο (βάση νομοθεσίας), και πιθανών να μην αναγράφεται ή να αναγράφεται λανθασμένα στη συσκευασία των τροφίμων που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Αυτή η απόκλιση από την νομοθεσία μπορεί να οφείλεται σε απρόβλεπτη επιμόλυνση των προϊόντων κατά την διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας, και από την πρώτη όψη μπορεί αυτό να φαίνεται ακίνδυνο, αλλά όμως τελικά μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας σε ευαισθητοποιημένα-αλλεργικά άτομα. | el |
heal.advisorName | Χούχουλα, Δήμητρα | el |
heal.committeeMemberName | [χ.ό.] | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. | el |
heal.academicPublisherID | teiath | |
heal.numberOfPages | 110 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: