Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Καράσα, Ηλιάνα el
dc.date.accessioned 2015-02-14T17:43:09Z
dc.date.available 2015-02-14T17:43:09Z
dc.date.issued 2015-02-14
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/6275
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject Food industry
dc.subject Microorganisms
dc.subject Βιομηχανία τροφίμων
dc.subject Μικροοργανισμοί
dc.title Εφαρμογές των ταχέων μεθόδων ανίχνευσης μικροοργανισμών στη βιομηχανία τροφίμων el
heal.type bachelorThesis
heal.classification Food technology
heal.classification Microbiology
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classification Μικροβιολογία
heal.classificationURI http://lod.nal.usda.gov/40859
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C02502
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI **N/A**-Μικροβιολογία
heal.language el
heal.access campus
heal.recordProvider Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. el
heal.publicationDate 2013
heal.bibliographicCitation Καράσα, H. (2013). Εφαρμογές των ταχέων μεθόδων ανίχνευσης μικροοργανισμών στη βιομηχανία τροφίμων. Πτυχιακή. Αθήνα. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. el
heal.abstract Περίληψη:Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί είναι μια αυξανόμενη ανησυχία για εκδήλωση ανθρώπινης ασθένειας ή ακόμα και την πρόκληση θανάτου. Με την πάροδο του χρόνου η απαίτηση για τη διασφάλιση της ασφαλούς προμήθειας τροφίμων είναι αυξανόμενη. Πραγματοποιείται συνεχής ανάπτυξη μεθόδων για την ταχεία και αξιόπιστη ανίχνευση των τροφιμογενών παθογόνων παραγόντων. Η έλευση της βιοτεχνολογίας έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τις μεθόδους μικροβιακής ανάλυσης τροφίμων. Βελτιώσεις στον τομέα της ανοσολογίας, της μοριακής βιολογίας, καθώς επίσης η αυτοματοποίηση και η πληροφορική συμβάλλουν στην ανάπτυξη πιο γρήγορων, πιο ευαίσθητων και ευκολότερων μεθόδων μικροβιακής ανάλυσης τροφίμων. Η επικύρωση μιας ταχείας μεθόδου σύμφωνα με τα διεθνή αποδεκτά πρωτόκολλα βάσει του ISO 16140 αυξάνει την εμπιστοσύνη εκτέλεσής της . Η παρούσα εργασία παρέχει μια αναφορά των ταχέων μικροβιολογικών αναλύσεων τροφίμων, μια επισκόπηση των κριτηρίων επιλογής της καταλληλότερης, καθώς και εκτενέστερη ανάλυση ορισμένων ταχέων μεθόδων όπως είναι η κυτταρομετρία ροής και η βιοφωταύγεια ATP. Στο Κεφάλαιο I γίνεται μια συνοπτική περιγραφή των ταχέων μεθόδων ανάλυσης μικροοργανισμών, οι οποίες είναι επικυρωμένες από ευρωπαϊκούς και αμερικάνικους φορείς πιστοποίησης, καθώς και μια προσπάθεια εξέτασης των κριτηρίων επιλογής της μεθόδου ώστε να γίνει η επιλογή της πλέον συμφέρουσας. Στο Κεφάλαιο II αναλύονται λεπτομερώς οι μέθοδοι βιοφωταύγειας ΑΤΡ και της κυτταρομετρίας ροής, οι οποίες διδάσκονται στο εργαστήριο Βιομηχανικής Μικροβιολογίας του Α.Τ.Ε.Ι Αθήνας. Επιπροσθέτως αναφέρονται εφαρμογές ταχέων μεθόδων που πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο βιομηχανικής μικροβιολογίας σε δείγματα νερού διαφορετικής προέλευσης για ανίχνευση ΟΜΧ καθώς και αναλύσεις προσδιορισμού κυττάρων ζυμών σε χυμούς και νωπή μαγιά. el
heal.advisorName Σπηλιώτης, Βασίλειος el
heal.committeeMemberName [χ.ό.] el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. el
heal.academicPublisherID teiath
heal.numberOfPages 105
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: Εξώφυλλο.pdf
    Μέγεθος: 33.04Kb
    Μορφότυπο: PDF
  • Όνομα: Εφαρμογές των Ταχέων Μεθόδων ...
    Μέγεθος: 2.755Mb
    Μορφότυπο: PDF

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες