Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Γκέγκα, Γεωργία el
dc.contributor.author Χέλμη, Μαρία el
dc.date.accessioned 2015-02-15T10:52:01Z
dc.date.available 2015-02-15T10:52:01Z
dc.date.issued 2015-02-15
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/6299
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject Olive
dc.subject Breathing plants
dc.subject Ethylene
dc.subject Ελιά
dc.subject Αναπνοή φυτών
dc.subject Αιθυλένιο
dc.title Μελέτη του αερόβιου μεταβολισμού του ελαιόκαρπου el
heal.type bachelorThesis
heal.classification Chemistry
heal.classification Food technology
heal.classification Χημεία
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI http://data.seab.gr/concepts/c1dfd96eea8cc2b62785275bca38ac261256e278
heal.classificationURI http://lod.nal.usda.gov/40859
heal.classificationURI **N/A**-Χημεία
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85094612
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85045433
heal.language el
heal.access campus
heal.recordProvider Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. el
heal.publicationDate 2011-11
heal.bibliographicCitation Γκέγκα, Γ. και Χέλμη, Μ. (2011) Μελέτη του αερόβιου μεταβολισμού του ελαιόκαρπου. Πτυχιακή. Αθήνα. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. el
heal.abstract Περίληψη:Σκοπός της πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη του οξυγόνου και των πτητικών μεταβλητών , στον αερόβιο μεταβολισμό του ελαιόκαρπου. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε μέσω πειραμάτων, που διεξήχθησαν σε κλειστό σύστημα αυστηρά ελεγχόμενων συνθηκών. Για τον αξιόπιστο προσδιορισμό των αέριων μεταβολιτών , διαμορφώθηκε μέθοδος GC ανάλυσης με ικανοποιητική διαχωριστική ικανότητα, ευαισθησία και επαναληψιμότητα. Οι μετρήσεις επεξεργάστηκαν σύμφωνα με τα προτεινόμενα, απο τις θεωρίες της ενζυμικής κινητικής και της ανάλυσης μεταβολικού ελέγχου. Τα κυριότερα συμπεράσματα που προέκυψαν είναι: • Ο ελαιόκαρπος προσλαμβάνει οξυγόνο σε μια ευρεία περιοχή συγκεντρώσεων πολύ μεγαλύτερη της ατμοσφαιρικής , ακολουθώντας αλλοστερική κινητική πρόσληψης • Σε καταστάσεις οξειδωτικού stress ελκύεται αιθυλένιο , που σταθεροποιεί τελικά την ταχύτητα πρόσληψης οξυγόνου • Τα διαμορφωμένα τελικά επίπεδα αιθυλενίου εξαρτώνται απο τα επίπεδα του ατμοσφαιρικού οξυγόνου. • Η δράση του αιθυλενίου στην ταχύτητα πρόσληψης οξυγόνου είναι δοσοεξαρτώμενη ανασταλτικού χαρακτήρα. el
heal.advisorName Κουσίσης, Σταμάτης el
heal.committeeMemberName [χ.ό.] el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. el
heal.academicPublisherID teiath
heal.numberOfPages 164
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΒΙΟΥ.pdf
    Μέγεθος: 4.370Mb
    Μορφότυπο: PDF

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες