Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Δενδρινού, Γεωργία - Εμμανουέλα el
dc.contributor.author Ησύχου, Ιωάννα- Ισιδώρα el
dc.date.accessioned 2015-02-15T15:58:12Z
dc.date.available 2015-02-15T15:58:12Z
dc.date.issued 2015-02-15
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/6319
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject Bottling
dc.subject decontamination
dc.subject waterborne diseases
dc.subject Legislation
dc.subject Hazard Analysis and Critical Control Point (Food safety system)
dc.subject Εμφιάλωση
dc.subject Απολύμανση
dc.subject Υδατογενείς λοιμώξεις
dc.subject Νομοθετικό πλαίσιο
dc.subject Ανάλυση Κινδύνων Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου
dc.title Μικροβιολογική ποιότητα των εμφιαλωμένων νερών στα ράφια λιανικής πώλησης el
heal.type bachelorThesis
heal.classification Medicine
heal.classification Medical laboratory technology
heal.classification Ιατρική
heal.classification Ιατρικά εργαστήρια
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh00006614
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh86002225
heal.classificationURI **N/A**-Ιατρική
heal.classificationURI **N/A**-Ιατρικά εργαστήρια
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85016068
heal.keywordURI http://lod.nal.usda.gov/28731
heal.keywordURI http://lod.nal.usda.gov/331
heal.keywordURI http://zbw.eu/stw/descriptor/16338-4
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh2001009897
heal.language el
heal.language en
heal.access campus
heal.recordProvider Τεχνολογικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Eπαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας. Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων. el
heal.publicationDate 2012
heal.bibliographicCitation Δενδρινού, Γ.Ε. και Ησύχου, Ι.Ι.(2012).Μικροβιολογική ποιότητα των εμφιαλωμένων νερών στα ράφια λιανικής πώλησης.Πτυχιακη.Αθήνα:Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας el
heal.abstract Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας ήταν ο μικροβιολογικός δειγματοληπτικός έλεγχος εμφιαλωμένων νερών από καταστήματα λιανικού εμπορίου. Για το λόγο αυτό συγκεντρώθηκαν 51 δείγματα εμφιαλωμένου νερού, συγκεκριμένα 28 από την κατηγορία του επιτραπέζιου νερού, 18 από την κατηγορία του φυσικού μεταλλικού νερού και 5 από την κατηγορία του ανθρακούχου νερού. Τα δείγματα προήλθαν από τυχαία καταστήματα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Τα δείγματα εξετάστηκαν με βάση τις μικροβιολογικές παραμέτρους που ορίζουν οι αντίστοιχες νομοθεσίες για κάθε κατηγορία νερού. Τα μεταλλικά και τα ανθρακούχα δείγματα εμφιαλωμένων νερών αναλύθηκαν για ολικά κολοβακτηριοειδή, E. coli, εντεροκόκκους, ολική μεσόφιλη και ολική ψυχρόφιλη χλωρίδα, P. aeruginosa και Cl. Perfringens. Ενώ τα δείγματα που ανήκαν στην κατηγορία του επιτραπέζιου νερού εξετάστηκαν για ολικά κολοβακτηριοειδή, E. coli, εντεροκόκκους, ολική μεσόφιλη και ολική ψυχρόφιλη χλωρίδα, P. aeruginosa. Για τις μικροβιολογικές αναλύσεις χρησιμοποιήθηκαν επίσημες κατά ISO μέθοδοι. Οι αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν στο ερευνητικό εργαστήριο του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων στο ΤΕΙ Αθήνας, στο χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών, από τον Ιούνιο έως και το Σεπτέμβριο του 2012. Τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν από την παρούσα πτυχιακή εργασία είναι πως στον ελληνικό χώρο η μικροβιολογική ποιότητα των μεταλλικών νερών μπορεί να αξιολογηθεί ως ικανοποιητική. Στα ανθρακούχα νερά η παρουσία του CO2 προστατεύει το νερό από την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών και αποτελεί δικλείδα προστασίας. Ενώ η ποιότητα των επιτραπέζιων νερών αποδεικνύεται προβληματική σε υψηλά ποσοστά. el
heal.abstract The aim of this dissertation is the microbiological quality determination of bottled water from retail stores. For this purpose, 51 samples of bottled water were collected; more specifically, 28 from the category of table water, 18 from the category of natural mineral water and 5 from the category of sparkling water. The samples were randomly purchased from stores and kiosks in various cities throughout Greece. The samples were examined in microbiological parameters specified by the respective legislation for each category sample. Natural mineral and carbonated water samples were analyzed for total coliforms, E. coli, enteroccoci, total mesophilic and total psychrophilic flora, P. aeruginosa and Cl. Perfringens. The table water samples were analyzed for total coliforms, E. coli, enterococci, total mesophilic and total psychrophilic flora, P. aeruginosa. For the microbiological determination official ISO methods were used. Analysis was conducted at the research laboratory of the Department of Medical Laboratory at TEI of Athens, from June to September 2012. The main conclusions of this dissertation are that in Greece, the microbiological quality of natural mineral water can be assessed as satisfactory. As for the sparkling water, the presence of CO2 protects the water from the growth of pathogenic microorganisms. On the other hand, the microbiological quality of table water proved to be rather problematic at high rates. en
heal.advisorName Μαυρίδου, Αθηνά el
heal.committeeMemberName [χ.ό.] el
heal.academicPublisher Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων el
heal.academicPublisherID teiath
heal.numberOfPages 141 σελ.
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΜΦΙΑΛ ...
    Μέγεθος: 12.48Mb
    Μορφότυπο: Microsoft Word
  • Όνομα: ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΜΦΙΑΛ ...
    Μέγεθος: 2.553Mb
    Μορφότυπο: PDF

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες