Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Κεχαγιάς, Χρήστος el
dc.contributor.author Κερίμη, Α. el
dc.contributor.author Κουλούρης, Σπύρος el
dc.contributor.author Κοντελές, Σπυρίδων Ι. el
dc.date.accessioned 2015-03-16T09:50:52Z
dc.date.available 2015-03-16T09:50:52Z
dc.date.issued 2015-03-16
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/8047
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://www.aua.gr/ndcg/teuxos1.pdf el
dc.subject Feta cheese
dc.subject Φέτα
dc.subject Τυρί
dc.title Επίδραση της θερμοκρασίας στα χαρακτηριστικά της φέτας μετά από συντήρηση για διάφορα χρονικά διαστήματα el
heal.type journalArticle
heal.classification Technology
heal.classification Food technology
heal.classification Τεχνολογία
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI http://zbw.eu/stw/descriptor/10470-6
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C01577
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.keywordURI http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh91000982
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας.Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2006
heal.bibliographicCitation Κεχαγιάς, Χ., Κερίμη, Α., Κουλούρης, Σ. και Κοντέλες, Σ. (2006). Επίδραση της θερμοκρασίας στα χαρακτηριστικά της φέτας μετά από συντήρηση για διάφορα χρονικά διαστήματα. Επιστήμη και Τεχνολογία Γάλακτος τεύ.1 σσ 34-48. Αθήνα: Εθνική Επιτροπή Γάλακτος. el
heal.abstract Έγιναν τέσσερα πειράματα με δείγματα έτοιμης προς κατανάλωση Φέτας που είχαν προετοιμασθεί σε δύο βιομηχανίες σε τέσσερις διαφορετικές χρονικές περιόδους (τυροκομήσεις). Το τυρί ήταν συσκευασμένο σε πλαστικούς περιέκτες και σε κάθε περίπτωση καλύπτονταν από άλμη. Τα δείγματα αποθηκεύτηκαν σε τρεις διαφορετικές θερμοκρασίες, 4ο , 9ο και 15ο C για διάφορα χρονικά διαστήματα. Έγιναν μετρήσεις του καθαρού βάρους του τυριού, της υγρασίας, της λιποπεριεκτικότητας, του pH, του ολικού και υδατοδιαλυτού αζώτου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι με την αύξηση της θερμοκρασίας από τους 4ο στους 15ο C μειώνεται η υγρασία και το καθαρό βάρος του τυριού και αυξάνεται η λιποπεριεκτικότητα. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις, οι διαφοροποιήσεις άρχισαν από την πρώτη ημέρα αποθήκευσης. Σε αντίθεση με τα ανωτέρω δεν φάνηκε κάποια εμφανής επίδραση της θερμοκρασίας αποθήκευσης στην περιεκτικότητα σε ολικό Ν και σε υδατοδιαλυτό Ν εκφραζόμενο ως ποσοστό του ολικού Ν. Ουσιώδεις επίσης μεταβολές δεν παρατηρήθηκαν και στο pH, με εξαίρεση κάποια τάση για μικρή αύξηση στην θερμοκρασία των 15ο C, σε περιπτώσεις που η διάρκεια αποθήκευσης ήταν παρατεταμένη. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής παρουσιάζουν ενδιαφέρον, γιατί μεταβολές της θερμοκρασίας συντήρησης της Φέτας μπορεί να προκαλέσουν μεταβολές κυρίως στα συστατικά που καθορίζονται από τη νομοθεσία (υγρασία, λιποπεριεκτικότητα). Παράλληλα, σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι μεταβάλλεται το καθαρό βάρος του τυριού, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα από οικονομική άποψη κατά τις εμπορικές συναλλαγές. el
heal.publisher Εθνική Επιτροπή Γάλακτος el
heal.journalName Επιστήμη και Τεχνολογία Γάλακτος el
heal.journalName Greek Journal of Dairy Science and Technology en
heal.journalType peer-reviewed
heal.fullTextAvailability false


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αρχεία Μέγεθος Μορφότυπο Προβολή

Δεν υπάρχουν αρχεία που σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο.

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες