Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Προεστός, Χαράλαμπος el
dc.contributor.author Κομαΐτης, Μ. el
dc.contributor.author Ζουμπουλάκης, Παναγιώτης el
dc.contributor.author Σινάνογλου, Βασιλεία el
dc.date.accessioned 2015-06-07T23:11:24Z
dc.date.issued 2015-06-08
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/15605
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.source http://www.greeklipidforum.gr el
dc.subject Αντιοξειδωτικά
dc.subject Φυτικά εκχυλίσματα
dc.subject Αιθέρια έλαια
dc.subject Λιπίδια
dc.title Αntioxidant capacity of plant extracts and essential oils by the Rancimat test en
heal.type conferenceItem
heal.secondaryTitle determination of lipid oxidation and stability en
heal.classification Food
heal.classification Food technology
heal.classification Τροφή
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI http://id.loc.gov/authorities/names/n00009376
heal.classificationURI http://skos.um.es/unescothes/C01577
heal.classificationURI **N/A**-Τροφή
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.dateAvailable 10000-01-01
heal.language en
heal.access forever
heal.publicationDate 2013-03-29
heal.bibliographicCitation Προεστός, Χ., Κομαΐτης, Μ., Ζουμπουλάκης, Π. και Σινάνογλου, Β. (2013) Αntioxidant capacity of plant extracts and essential oils by the Rancimat test. Determination of lipid oxidation and stability. Στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο: Σύγχρονες τάσεις στον τομέα των λιπιδίων, Βιβλίο περιλήψεων. 29 Μαρτίου 2013. Αθήνα, σ.50 el
heal.abstract In an effort to minimize the undesirable effects of the synthetic food preservatives in human health, food industries and scientists have recently turned the interest to new preservatives. Aromatic plants are well known for their antioxidant and antimicrobial properties that prevent food degradation and alteration, as they are rich in phenolic substances, usually referred as polyphenols, which are ubiquitous components of plants and herbs. The antioxidant capacity was determined, in dried plants and in their methanol extracts and essential oils, with the Rancimat test using sunflower oil as substrate. The method used is the official method of AOCS, Cd 12B-92 for lipid oxidation determination. All grounded plants, essential oils and their extracts showed antioxidant capacity. The antioxidant capacity was expressed as PF values. The outcome of the Rancimat test supports the claim that aromatic plants are good sources of natural antioxidants such as phenolic compounds. When ground material was added to sunflower oil, protection factors were slightly higher compared to the addition of methanol extracts and essential oils. en
heal.fullTextAvailability true
heal.conferenceName 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο: Σύγχρονες τάσεις στον τομέα των λιπιδίων el
heal.conferenceItemType poster


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: LinkClick.pdf
    Μέγεθος: 643.8Kb
    Μορφότυπο: PDF
    Περιγραφή: Βιβλίο περιλήψεων

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες