Η εργασία περιλαμβάνει δύο μέρη το θεωρητικό και το πειραματικό. Στην
πρώτη ενότητα δίδεται ο ορισμός της ενεργότητας ύδατος και ο τρόπος
υπολογισμού της στα τρόφιμα, καθώς και πώς τα επηρεάζει. Στην δεύτερη
ενότητα παρουσιάζονται τα υλικά που χρησιμοποιούνται γενικώς στη
συσκευασία αλλά και στο συγκεκριμένο πείραμα. Στην τρίτη ενότητα
αναλύεται η διαπερατότητα των θερμοπλαστικών πολυμερών τόσο σε αέρια
όσο και σε ατμούς. Στην τέταρτη ενότητα αναπτύσσεται το μοντέλο που
χρησιμοποιήθηκε για την εκτίμηση της διάρκειας ζωής. Στην επόμενη ενότητα
δίνεται η πειραματική διαδικασία που ακολουθήθηκε για τον πειραματικό
προσδιορισμό της διάρκειας ζωής του τροφίμου. Στην τελευταία ενότητα
δίνονται τα αποτελέσματα και γίνεται η σύγκριση μεταξύ θεωρητικών και
πειραματικών αποτελεσμάτων.