Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Κονταξής, Νικόλαος el
dc.date.accessioned 2015-06-26T19:26:20Z
dc.date.available 2015-06-26T19:26:20Z
dc.date.issued 2015-06-26
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/19513
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.title Μελέτη επίδρασης φυσικοχημικών παραγόντων στην καραμελοποίηση σε πρότυπο σύστημα φρουκτόζης, γλυκόζης και σακχαρόζης el
heal.type bachelorThesis
heal.classification Food technology
heal.classification Chemistry
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classification Χημεία
heal.classificationURI **N/A**-Food technology
heal.classificationURI **N/A**-Chemistry
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI **N/A**-Χημεία
heal.access campus
heal.publicationDate 2011
heal.abstract Περίληψη:Η καραμελοποίηση αποτελεί μία από τις επεξεργασίες, η οποία επιδρά στο χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα και ιδιαίτερη οσμή και γεύση του τροφίμου. Οι βιομηχανίες τροφίμων επικεντρώνονται να επιτύχουν ένα ελκυστικό αποτέλεσμα για τον καταναλωτή αποφεύγοντας όμως τις βλαβερές συνέπειες των χημικών διεργασιών της επεξεργασίας. Για το λόγο αυτό διεξήχθη ένα πείραμα που διερευνά την επίδραση διαφόρων φυσικοχημικών παραγόντων (pH, θερμοκρασία) στην καραμελοποίηση διαφόρων σακχάρων, με σκοπό την εξέταση της μη-ενζυμικής αμαύρωσης. Στην πτυχιακή μου εργασία προτείνω τους ιδανικότερους συνδυασμούς θερμοκρασίας και pH στην καραμελοποίηση γλυκόζης, σακχαρόζης και φρουκτόζης. Τα αποτελέσματα του πειράματος έδειξαν ότι σε όξινο ή βασικό pH, επιτυγχάνουμε σε χαμηλότερη θερμοκρασία τους επιθυμητούς χρωματισμούς καραμελοποίησης των σακχάρων. Ωστόσο, λόγω της απότομης αύξησης της έντασης προς πιο σκουρόχρωμες αποχρώσεις αυξάνεται ο κίνδυνος λήψης προϊόντων πυρόλυσης. el
heal.advisorName Σινάνογλου, Βασιλεία el
heal.committeeMemberName [χ.ό.] el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. el
heal.academicPublisherID teiath
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: 144. Μελέτη επίδρασης φυσικοχη ...
    Μέγεθος: 1.435Mb
    Μορφότυπο: Microsoft Word

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες