Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μήτση, Αγγελική el
dc.date.accessioned 2015-06-26T19:36:07Z
dc.date.available 2015-06-26T19:36:07Z
dc.date.issued 2015-06-26
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/19525
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.title Ελληνικές ποικιλίες σταφίδας el
heal.type bachelorThesis
heal.secondaryTitle διατροφική τους αξία και αντιοξειδωτικές τους ενώσεις el
heal.classification Food technology
heal.classification Nutrition
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων
heal.classification Διατροφή
heal.classificationURI **N/A**-Food technology
heal.classificationURI **N/A**-Nutrition
heal.classificationURI **N/A**-Τεχνολογία τροφίμων
heal.classificationURI **N/A**-Διατροφή
heal.access campus
heal.publicationDate 2011
heal.abstract Περίληψη:Η σταφίδα αποτελεί το ξηρό προϊόν του καρπού της αμπέλου (Vitis Vinifera). Οι ποικιλίες της σταφίδας είναι δύο: η κορινθιακή σταφίδα και η σουλτανίνα. Οι υποκατηγορίες της κορινθιακής σταφίδας (Corinthian currant), ανάλογα με την περιοχή προέλευσης είναι τρεις: η Vostizza, η Gulf και η Provincial. Η Ελλάδα αποτελεί σχεδόν την αποκλειστική χώρα παραγωγής κορινθιακής σταφίδας (περίπου 80% της παγκόσμιας παραγωγής). Αρκετές έρευνες έχουν ασχοληθεί με την ευεργετική επίδραση της κατανάλωσης τροφίμων και ποτών με πλούσιο πολυφαινολικό περιεχόμενο στον ανθρώπινο οργανισμό. Ερευνητές έχουν επικεντρωθεί κυρίως στο σταφύλι και το κρασί. Όσον αφορά τη σταφίδα έχει μελετηθεί σε μικρή κλίμακα ως προς το αντιοξειδωτικό της περιεχόμενο. Γενικά, η σταφίδα αποτελεί μια ιδιαίτερα πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών με αξιοσημείωτη αντιοξειδωτική ικανότητα και αναγωγική δύναμη. Από διάφορες μελέτες που έχουν διεξαχθεί φαίνεται ότι η σταφίδα συμβάλλει σημαντικά στην καθημερινή διατροφική πρόσληψη των αντιοξειδωτικών, κυρίως στη Μεσογειακή διατροφή. Σκοπός της εργασίας αυτής είναι να επισημανθούν οι αντιοξειδωτικές ενώσεις της σταφίδας, οι μέθοδοι προσδιορισμού τους, τα βασικά της συστατικά καθώς και ο ρόλος που έχει στη διατροφή του ανθρώπου. el
heal.advisorName Γκέργκης, Βλάσης el
heal.committeeMemberName [χ.ό.] el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. el
heal.academicPublisherID teiath
heal.fullTextAvailability false


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: 149. Ελληνικές ποικιλίες σταφίδας- ...
    Μέγεθος: 1.790Mb
    Μορφότυπο: Microsoft Word 2007

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες