Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Κυρίτση, Ιουλία el
dc.date.accessioned 2015-06-26T19:41:49Z
dc.date.available 2015-06-26T19:41:49Z
dc.date.issued 2015-06-26
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11400/19528
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.title Ποσοτικός προσδιορισμός φυστικιού με αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης (Real Time PCR) σε διάφορα τρόφιμα του εμπορίου el
heal.type bachelorThesis
heal.classification Nutrition
heal.classification Health
heal.classification Διατροφή
heal.classification Υγεία
heal.classificationURI **N/A**-Nutrition
heal.classificationURI **N/A**-Health
heal.classificationURI **N/A**-Διατροφή
heal.classificationURI **N/A**-Υγεία
heal.access campus
heal.publicationDate 2014
heal.abstract Περίληψη:Η τροφική αλλεργία είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα υγείας το οποίο μαστίζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού στον κόσμο. Έτσι οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τις τροφές που λαμβάνουν. Γι’ αυτό το λόγο η νομοθεσία υποχρεώνει τις εταιρείες να αναγράφουν με ακρίβεια όλα τα συστατικά του τρόφιμο στην ετικέτα του. Σκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι η ανίχνευση πιθανών αλλεργιογόνων φυστικιού σε διάφορα τρόφιμα του εμπορίου εφαρμόζοντας τη μέθοδο της αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης πραγματικού χρόνου (Real Time PCR), ώστε στην συνέχεια να διαπιστωθεί αν αντιστοιχούν με τις επισημάνσεις στις ετικέτες τους. Για την ανίχνευση του φυστικιού επιλέχθηκε το γονίδιο που κωδικοποιεί την αλλεργιογόνο πρωτεΐνη Arah2R και το Arah2F. Εξετάστηκαν 152 δείγματα. Από αυτά σε 86 δείγματα δεν υπήρχε επισήμανση για την ύπαρξη φυστικιού. Από τα 86 δείγματα 4 (5%) έδωσαν θετική αντίδραση. Η Real Time PCR έδειξε αρκετά υψηλή ευαισθησία στην ανίχνευση ιχνών φυστικιού στα τρόφιμα του εμπορίου και έτσι είναι πολύ σημαντικό οι βιομηχανίες τροφίμων να εφαρμόζουν τέτοιες μεθόδους ώστε να ενημερώνεται και να προφυλάσσεται το καταναλωτικό κοινό που πιθανόν να πάσχει από κάποια τροφική αλλεργία. el
heal.advisorName Χούχουλα, Δήμητρα el
heal.committeeMemberName [χ.ό.] el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. el
heal.academicPublisherID teiath
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

  • Όνομα: 150. ΠΟΣΟΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΣΜΟΣ ...
    Μέγεθος: 1.877Mb
    Μορφότυπο: PDF

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες